Mirakel blijft uit in Amsterdam: FC Twente grijpt achtste titel

20 mei 2022 – FC Twente Vrouwen heeft zich vrijdagavond voor de achtste keer gekroond tot landskampioen van Nederland. De ploeg van trainer Robert de Pauw zegevierde met 2-3 op bezoek bij directe concurrent Ajax. Halverwege stond het nog 2-0 op Sportpark De Toekomst.

Mirakel blijft uit in Amsterdam: FC Twente grijpt achtste titel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De dames van Ajax wisten vooraf al dat zij een enorme stunt op de mat moesten leggen om het kampioenschap alsnog te kunnen vieren. Twente begon namelijk met drie punten voorsprong aan de laatste wedstrijd van de competitie. Daarnaast hadden de bezoekers uit Enschede ook een veel beter doelsaldo. Alleen een overwinning met tien doelpunten verschil was voor Ajax genoeg.

Toch begon de thuisploeg prima, al waren de kansen in het eerste deel voor beide ploegen. Halverwege keek Twente echter tegen een 2-0 achterstand aan. Romée Leuchter opende na 27 minuten spelen de score en Chasity Grant maakte er acht minuten later zelfs 2-0 van. Ajax kreeg in de eerste helft kansen op meer doelpunten, maar die bleven gelukkig voor Twente uit.

Na de thee begon Ajax meteen met de jacht op doelpunten, maar kreeg het aan de overkant het deksel op de neus. Op aangeven van Renate Janssen schoot Anna-Lena Stolze de Amsterdamse hoop aan diggelen. Daarna maakte Twente het feest compleet. In de slotfase kwam het dankzij Elena Dhont langszij en kroonde Kim Everaerts zich daarna ook nog tot de grote matchwinner: 2-3.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd