Heerlijke treffer Ihattaren helpt Ajax aan ruime zege op Curaçao

21 mei 2022, 08:29   Bijgewerkt: 21 mei 2022, 08:40

Ajax heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruime oefenzege geboekt op Curaçao. De Amsterdammers, die het seizoen afsluiten met een trainingskamp op het Caribische eiland, versloegen de thuisploeg met 5-1. Christian Rasmussen groeide uit tot de ster van de avond, maar ook Mohamed Ihattaren stal de show.

De twintigjarige middenvelder, die afgelopen winter op huurbasis werd overgenomen van Juventus en zich tot dusverre vooral in Jong Ajax liet zien, tekende na een krap halfuur spelen voor de gelijkmaker. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld op randje zestien, draaide richting het doel en knalde de bal keihard met zijn verkeerde rechterbeen in de bovenhoek.

Kort daarvoor had voormalig FC Groningen-speler Juninho Bacuna de score verrassend geopend voor Curaçao, maar daar werd vooral dankzij Rasmussen een indrukwekkend antwoord op gegeven. Het Deense talent scoorde uiteindelijk vier keer, waarvan vooral de laatste van ongekende klasse was. Na een steekpass van Kian Fitz-Jim kwam de middenvelder oog in oog met de doelman, die werd verschalkt met een stiftje.

De Amsterdammers begonnen met veel vaste waarden aan de wedstrijd. Zo stond Maarten Stekelenburg op doel en hadden Davy Klaassen, Daley Blind, Sébastien Haller en Steven Berghuis eveneens een basisplaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ihattaren die zou een goede Ajax spits kunnen worden, onberekenbaar, en snel in de gaten waar te richten op goal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen