Halsema doet aangifte na doods- en seksuele bedreigingen Ajax-fans

21 mei 2022, 10:41

Burgemeester Femke Halsema heeft aangifte gedaan vanwege de bedreigingen die zij de laatste weken heeft gekregen. De gemeente Amsterdam maakte bekend dat een huldiging van Ajax op het Museumplein, wat al jarenlang traditie is, vanwege de beperkte inzetbaarheid van beveiligers geen mogelijkheid was.

De landskampioen moest daardoor gehuldigd worden bij de Johan Cruijff Arena, wat tot veel onvrede en woede bij supporters leidde. In gesprek met de regionale nieuwszender AT5 bevestigt Halsema dat het gaat om 'een groot aantal online bedreigingen, waaronder doodsbedreigingen en seksuele bedreigingen'. De burgemeester voelde zich niet veilig.

"Woensdagmiddag was het zo dat ik in de ambtswoning aan het werk was en dat er een groep van ongeveer 600 kerels tegenover de ambtswoning en op de brug ging staan. Met hun middelvinger omhoog. En allemaal schreeuwden: 'Halsema kankerhoer'. En als je daarbij bedenkt: het was namiddag en mijn dochter probeerde naar huis te komen en daar naar heeft staan kijken. Dan vind ik dat al die mannen zich wel eens af mogen vragen wat ze daar eigenlijk aan het doen waren en hoe erg dat is", vertelt Halsema.

De burgemeester vond het totaal ongepast gedrag. "Ik ben woedend vanwege de invasie in je privésfeer. Het gebrek aan respect voor bestuurlijke besluiten, hoe moeilijk ook, die je hebt te nemen. En het seksisme dat erbij zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Politici zijn bende. Maar zulke debielen die doodsbedreigingen maken en andere mensen in hun privéleven dringen voegen nóg minder toe aan een maatschappij. Daar kan de wereld wel zonder mee leven.

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja…

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aanpakken dat laagopgeleide, hersenloze uitschot!.(alhoewel ik wel een tyfeshekel heb aan die groenlinkse heks whahaha).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen