Overname NAC een feit: "Dit is een soort Bevrijdingsdag"

21 mei 2022 – De overname van NAC Breda is een feit. Het lokale consortium NAC=Breda heeft de aandelen van de club voor een bedrag van rond de 7 miljoen euro overgenomen en houdt de Brabantse club daarmee definitief uit handen van de eigenaren van Manchester City, die NAC aanvankelijk over wilden nemen.

Overname NAC een feit: "Dit is een soort Bevrijdingsdag"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat kwam op zoveel kritiek uit de achterban te staan, dat NAC besloot af te zien van de overname. Lokale ondernemers hebben vervolgens de handen ineen geslagen en samen het benodigde bedrag van zeven miljoen euro bij elkaar verzameld, zodat de club in handen blijft van de supporters. De huidige aandeelhouders en de Raad van Commissarissen keurden de deal goed.

"We zijn ongelooflijk trots en blij dat deze stap is gezet", vertelt Jasper van Eck (eigenaar Kasparov Finance & BI) namens NAC=Breda op de clubwebsite. "De afgelopen weken hebben we elkaar op een fantastische manier gevonden vanuit één gedachte: onze club helpen. Niet uit financieel belang, maar uit clubliefde. We bieden NAC een duurzame toekomst, de club wordt weer baas in eigen huis. Wij als investeerders verdwijnen naar de achtergrond en maken de weg vrij voor een nieuwe, autonome clubleiding, die voetbal boven alles zal zetten."

Ook supporters zijn tevreden met de huidige situatie. "Het is een soort van NAC Bevrijdingsdag en ik ben heel blij", vertelt Thijs Kroezen, voorzitter van fanwebsite B-Side Rats, aan Omroep Brabant. "Door de acties van de vorige aandeelhouders, bepaalde individuen en de Raad van Commissarissen zijn groepen tegen elkaar opgezet en dat is niet goed geweest. De soap duurde 334 dagen en de supporters hunkerden naar het omslagpunt. Dat is er nu en er kan weer op een positieve manier aan de club gewerkt worden."

Aan de hand van de nieuwe eigenaren hoopt NAC ook sportief stappen te gaan zetten. Dit seizoen eindigden de Brabanders in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. De eerste ronde van de play-offs tegen ADO Den Haag was direct het eindstation.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd