ADO nog één horde verwijderd van terugkeer in Eredivisie

21 mei 2022 – ADO Den Haag heeft zich zaterdagavond als eerste club geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Een 1-2 zege op FC Eindhoven was na de overwinninng in de heenwedstrijd eerder deze week (2-1) ruim voldoende voor plaatsing voor de eindstrijd. Daarin zal Excelsior of Heracles Almelo de tegenstander zijn.

ADO nog één horde verwijderd van terugkeer in Eredivisie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Thomas Verheydt kreeg deze week volop lof vanuit de media na zijn wondergoal in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven. Zijn reputatie als goalgetter maakte hij in de return al na een kwartier waar. Nadat Eindhoven het beste van het spel had, kwam ADO uit de counter op voorsprong. Na goed opzij leggen van Samy Bourard was het Verheydt die knap raak schot in de verre hoek en zijn 36e goal van het seizoen maakte.

Eindhoven kwam zo van een koude kermis thuis, want de ploeg had verreweg het meeste balbezit en leek meer aanspraak te maken op een goal. Toch was het Eindhoven-verdediger Collin Seedorf die tien minuten later zijn eigen ploeg pijn deed. Na een slim duwtje van Samy Bourard probeerde Seedorf nog terug te spelen op zijn eigen doelman Nigel Bertrams, maar zijn kopbal eindigde in eigen doel. Het angstig spelende Eindhoven probeerde het nog wel in de eerste helft, maar een poging van Charles-Andreas Brym ging hoog over.

Aan het begin van de tweede helft probeerde trainer Rob Penders zijn Eindhoven nieuw leven in te blazen en haalde onder anderen pechvogel Collin Seedorf eruit. Maar het leverde Eindhoven slechts een paar kansen op. Na een uur spelen had Boy Kemper de 0-3 kunnen maken, maar de verdediger kopte volledig vrijstaand hoog over. Ook Sem Steijn had kunnen scoren, maar zijn schot raakte de paal. Even leek de spanning vlak voor tijd terug in de wedstrijd te komen. Nadat Joey Sleegers een kwartier voor tijd dichtbij was, kopte Mawouna Amefor uit het niets raak: 1-2. Toch lukte het FC Eindhoven niet meer om iets te creëren en zo bleef het al met al een makkelijke wedstrijd voor ADO.

De Hagenezen mogen blijven hopen op promotie en gaan de finale van de play-offs spelen tegen Heracles of Excelsior. Voor Eindhoven zit te promotiedroom erop, de verrassing van de Keuken Kampioen Divisie kan desondanks trots terugkijken op dit seizoen.

Opstellingen en beoordelingen
FC Eindhoven
: Nigel Bertrams 6, Collin Seedorf 4.5 (46. Pieter Bogaers 5), Maarten Peijnenburg 6, Mawouna Amevor 6.5, Jasper Dahlhaus 5 (61. Justin Ogenia 6), Brian de Keersmaecker 6.5, Jens van Son 5 (46. Barnabas Rácz 6), Valentino Vermeulen 6, Joey Sleegers 6.5, Charles-Andreas Brym 6.5, Jort van der Sande 5 (61. Dave de Meij 5.5)

ADO Den Haag: Hugo Wentges 6.5, Boy Kemper 6, Hervé Matthys 6, Jamal Amofa 7.5, Tyrese Asante 7, Gregor Breinburg 6.5 (70. David Puclin 6), Dhoraso Klas 7, Felipe Pires 6.5, Sem Steijn 7, Samy Bourard 7 (64. Sacha Komljenovic 6.5), Thomas Verheydt 7.5

Man of the Match: Thomas Verheydt

Reacties

Eredivisie

gerelateerd