PSG bevestigt nieuw contract Mbappé, woeste reacties uit Spanje

21 mei 2022, 20:59   Bijgewerkt: 21 mei 2022, 22:06

Het is officieel: Kylian Mbappé blijft bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht bevestigt zaterdagavond via de officiële kanalen dat de 23-jarige aanvaller zijn contract tot de zomer van 2025 verlengt. Daarmee houdt PSG Mbappé definitief uit handen van Real Madrid.

Er is maanden gespeculeerd over de toekomst van Mbappé. Alles wees erop dat de Frans international zijn transfervrije status zou benutten door de overstap naar zijn droomclub Real Madrid te maken, maar de transfersoap kreeg deze week een plottwist. Tegen de verwachtingen in liet Mbappé zich overhalen om PSG trouw te blijven, wat vlak voor de aftrap van het duel met FC Metz officieel is bevestigd door de Franse topclub.

"Ik ben zeer blij dat ik mijn avontuur bij Paris Saint-Germain kan voortzetten. Ik hoop dat we doorgaan met wat ik het liefst doe: met z'n allen prijzen winnen. Ik heb altijd gezegd dat Parijs mijn thuis is. Ik wil hier titels winnen en zoals altijd plezier hebben. Bedankt", luidt de eerste reactie van Mbappé op het contractnieuws,

Mbappé maakte vijf jaar geleden, op achttienjarige leeftijd, voor 145 miljoen euro de overstap van AS Monaco naar PSG. In dienst van de Parijzenaars groeide de aanvaller uit tot een van de beste spelers ter wereld. Driemaal werd hij topscorer van de Ligue 1 en als het meezit wint hij vanavond zijn vierde topscorerstitel. Mbappé staat op 25 doelpunten, terwijl nummer twee Wissam Ben Yedder tot nu toe 24 keer heeft gescoord.

Boze reactie uit Spanje

In Spanje is men ontstemd door het contractnieuws bij PSG. La Liga heeft in een statement aangekondigd een klacht in te dienen bij de UEFA tegen de Franse club, die ondanks een enorme schuldenlast en een flink salarishuis Mbappé een monstersalaris heeft kunnen bieden. Eerder op de dag liet voorzitter Javier Tebas zich al woedend uit over het contractnieuws uit Parijs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, ja daar kunnen die Spanjaarden niet tegen: met hun eigen manier van handelen worden tegengewerkt. Maar, ik heb het eerder geroepen, geld maakt voetbal kapot en is MEGA overdreven met geld aan het gooien. Sri Lanka heeft/had €75 miljoen nodig om bankroet te vermijden en PSG gooit het 3 voudige neer voor 1 persoontje, waanzin

nuvolari
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik geef mbappe geen ongelijk, alles wordt met de dag duurder en duurder, die jongen moet ook eten....lol

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ongelofelijk dom. Zijn talenten gaan echt gewoon verloren in de Ligue 1. Het is niet voor niks dat de clubs onder Paris de laatste jaren zelden winnen van Nederlandse clubs. Er is meer te verdienen in Frankrijk, maar voor de rest is het gewoon een tweederangs League. Doodzonde dat hij nu minstens weer een jaar maar een wedstrijd of 10 op het hoogste niveau te zien is.

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar gaat het nog over . Wat een bedragen . En dan de la liga die zeurt over iets wat bij hun ook gebeurd .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen