Doek valt voor Heracles Almelo: degradatie uit Eredivisie een feit

21 mei 2022 – Heracles Almelo is na zeventien jaar uit de Eredivisie gedegradeerd. De ploeg van trainer René Kolmschot bleek zaterdagavond opnieuw niet opgewassen tegen Excelsior. Na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd ging de return met 1-3 verloren. De Rotterdammers nemen het in de finale van de play-offs op tegen ADO Den Haag.

Doek valt voor Heracles Almelo: degradatie uit Eredivisie een feit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na de 3-0 nederlaag van Heracles in Kralingen leek de tweestrijd halverwege al beslist in het voordeel van Excelsior. Al het gehele seizoen was de doelpuntenproductie het heikele punt van de Heraclieden en ook vanavond ontbeerde het de ploeg van interim-trainer René van Kolmschot aan vertrouwen en creativiteit om de tegenstander de wil op te leggen.

Via Redouan El Yaakoubi kwam Heracles vroeg in de wedstrijd bijna op voorsprong. De Excelsior-verdediger werkte een voorzet van Luca De La Torre bijna achter zijn eigen doelman. Een vrije trap halverwege de eerste helft hielp de Heraclieden even later alsnog op de goede weg. Sinan Bak?s kopte knap - een scherp ingesneden vrije trap van Bilal Basaçikoglu - in de benedenhoek raak. Na de bevrijdende 1-0 drukten de Almeloërs niet overtuigend door en de thuisploeg werd na een schot van Kenzo Goudmijn zelfs gered door de paal. 

Wat betreft instelling en vechtersmentaliteit viel de ploeg van Kolmschot niets te verwijten. Toch diende zich direct na een rust een mokerslag van formaat aan voor de thuisploeg. Thijs Dallinga benutte de ruimte die hij kreeg in het Almelose strafschopgebied en joeg knap de gelijkmaker tegen de touwen. Tot overmaat van ramp viel de definitieve genadeklap toen Mats Wieffer Excelsior na iets meer dan een uur op voorsprong kopte. Het laatste restje vertrouwen in lijfsbehoud verdampte na deze 1-2. De thuisploeg trachtte met de moed der wanhoop nog iets te forceren, maar het oprechte geloof was al weggevloeid. Vlak voor tijd strooide invaller Nikolas Agrafiotis nog wat extra zout in de wonden door aan te tekenen voor de 1-3.

Door deze nederlaag komt er een einde aan zeventien jaar Eredivisievoetbal in Almelo. In al deze jaren groeide Heracles Almelo uit tot een stabiele Eredivisie-club. De finale van de KNVB Beker werd gehaald en in Almelo kon men zelfs genieten van het behalen van Europees voetbal. Volgend jaar moeten de Heraclieden de rug rechten om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie. Excelsior moet zien af te rekenen met ADO Den Haag om na drie jaar afwezigheid weer te kunnen acteren op het hoogste niveau.

Opstellingen en beoordelingen
Heracles Almelo: Koen Bucker 6, Noah Fadiga 5.5 (83. Adrian Szöke -), Navajo Bakboord 5, Justin Hoogma 5, Giacomo Quagliata 5.5, Lucas Schoofs 5, Anas Ouahim 5 (62. Samuel Armenteros 5), Luca De La Torre 6 (62. Sem Scheperman 5), Nikolai Laursen 4.5 (73. Emil Hansson -), Sinan Bakış 6 en Bilal Basaçikoglu 6 

Excelsior: Stijn van Gassel 6, Siebe Horemans 6, Sven Nieuwpoort 6.5, Redouan El Yaakoubi 6, Nathan Tjoe-A-On 6 (73. Nikita Vlasenko -), Julian Baas 5 (81. Nikolas Agrafiotis -), Mats Wieffer 6.5, Michael Chacón 6 (50. Joshua Eijgenraam 6), Kenzo Goudmijn 6.5 (73. Brandon Ormonde-Ottewill -), Reuven Niemeijer 7 (81. Couhaib Driouech -) en Thijs Dallinga 6.5

Man of the Match: Reuven Niemeijer

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd