Dessers ziet overeenkomsten met UEFA Cup-held van Feyenoord

22 mei 2022 – Cyriel Dessers hoopt dat hij in de voetsporen kan treden van Pierre van Hooijdonk. Twintig jaar geleden maakte de oud-spits twee doelpunten in de finale van de UEFA Cup. De Belgische goalgetter staat al op tien doelpunten in de Conference League. Hij hoopt dat het aantal verder oploopt, al is het belangrijkste dat er gewonnen wordt van AS Roma.

Dessers ziet overeenkomsten met UEFA Cup-held van Feyenoord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Je kan ons wel een beetje met elkaar vergelijken. Aanvallers die makkelijk scoren maar niet het talent hebben van iemand als Robin van Persie. Al kon Pierre op een wel heel mooie traptechniek vertrouwen", vertelt Dessers in gesprek met het Algemeen Dagblad. De spits speelt mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de Rotterdammers. Nog altijd is niet bekend of de club de koopoptie van vier miljoen euro gaat lichten. "Feyenoord is een bijzondere club. Laten we na de finale maar om de tafel gaan zitten. Dan moet er iets uitkomen."

Dessers zal bij meerdere clubs in Europa op de radar staan met zijn doelpuntenaantal. Woensdag kan hij topscorer van de Conference League worden. Hij heeft één keer vaker gescoord dan Tammy Abraham, de aanvaller van AS Roma. "Laten we hem woensdag dan maar van scoren afhouden", knipoogt de spits, die zich niet bezig houdt met de persoonlijke titel. "Het gaat woensdag maar om één ding. We willen die beker winnen."

Dessers complimenteus
Door zijn doelpunten krijgt Dessers veel aandacht in de media. "Het is misschien logisch dat ik aandacht krijg als ik scoor. Maar dat is ook mijn taak in onze ploeg", stelt de aanvaller, die wijst naar zijn ploeggenoten in de achterhoede. "Daarom vond ik het mooi dat onze verdedigers na de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille in de halve finale veel complimenten kregen. Omdat zij zo goed verdedigen met veel ruimte in hun rug, krijg ik steeds kansen om te scoren."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd