'Balversneller' Aursnes wijst kracht aan en krijgt lof van Arne Slot

22 mei 2022, 11:35

Fredrik Aursnes kwam afgelopen zomer als grote onbekende naar Feyenoord, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basis. De middenvelder maakt zich nu op voor de finale van de Conference League. De route naar de eindstrijd omschrijft hij als een 'lange mooie reis'.

"Voor ik hier speelde, verloren ze bijna van FC Drita uit Kosovo", blikt Aursnes terug voor de NOS. Destijds voetbalde hij nog bij Molde, nu is hij een van de sterkhouders bij Feyenoord. "Ik kan goed anticiperen en snel het spel net verplaatsen. Ik probeer de bal een of twee keer te raken. Dat is mijn kracht. Ik ben niet echt een prater, ben een jongen die gewoon zijn werk doet."

In Rotterdam is hij uitgegroeid als controleur, met Orkun Kökçü naast zich en Guus Til daarvoor als aanvallende middenvelder. De Noor is het slot op de deur. "Vroeger was ik meer een box-to-box-middenvelder, maar ik vind mijn huidige rol prettig", aldus Aursnes, die weet dat andere spelers meer in de schijnwerpers staan dan hij. "Het maakt mij niet uit dat andere spelers de ster zijn."

Slot lovend

Arne Slot zette de middenvelder al snel in de basis, wat ten koste ging van aanvoerder Jens Toornstra. De trainer is lovend over 'de spelversneller'. "Hij ziet oplossingen eerder dan andere spelers. Daardoor heeft hij weinig balcontacten nodig om de bal naar voren te spelen. Kan dat even niet, dan kan hij de bal wat langer aan de voet houden en het spel van links naar rechts verplaatsen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen