Transfer voor Kökçü? "Dan is mijn plafond niet de subtop van Europa"

22 mei 2022, 13:32

Orkun Kökçü is bezig aan een uitstekend seizoen. Dat komt door zijn nieuwe positie als verdedigende middenvelder, maar ook omdat hij sterker is geworden. De middenvelder heeft geluisterd toen Arne Slot hem aansprak op zijn fysieke staat. Het was een besefmoment voor de voetballer, die mogelijk bezig is aan zijn laatste dagen in het shirt van Feyenoord.

"Ik meldde me vorig jaar tijdens de voorbereiding later dan de groep in het trainingskamp in Oostenrijk en merkte meteen dat de andere jongens fysiek al tien stappen verder waren. Na FC Drita-uit kwam de trainer met me praten. Hij zei: 'Orkun, ik wil je fitter zien dan je nu bent'", blikt de middenvelder terug in gesprek met Voetbal International. Hij ging voor zichzelf trainen bij de sportschool om sterker én fitter te worden.

De middenvelder merkte al na een paar weken dat hij zich beter voelde en meer intensiteit in zijn spel kon stoppen. "Ik heb goede statistieken over dit seizoen en kon me prima staande houden in de grote wedstrijden zoals tegen Marseille. Toen voelde ik wel dat er meer in zit. Als ik me zo kan blijven ontwikkelen, is mijn plafond niet de subtop van Europa", vertelt Kökçü, die nog maar 21 jaar is. "Gek genoeg vergeet ik dat soms zelf. Ik heb meer dan honderd wedstrijden gespeeld voor Feyenoord en van alles meegemaakt. Goede tijden, slechte tijden. In mijn hoofd ben ik al 25 jaar."

Transfer

Mogelijk wordt de finale van de Conference League zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord. VI weet dat de middenvelder op de radar staat bij Wolverhampton Wanderers, Lazio, AC Milan en tegenstander AS Roma. "Mijn vader doet mijn zaken en ik heb tegen 'm gezegd: Doe wat je wil, maar laat mij met rust tot na de finale. Daarna hebben we de hele vakantie de tijd om een beslissing te nemen over mijn toekomst."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie voetballer die ook wel wat steekjes laat vallen. Hij is nu actiever om het te herstellen. Mooi seizoen gehad. Met een Europese prijs op zak voor een mooi bedrag naar de bank van een buitenlandse club.

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat hij een mindere fase had, kwam door de Ramadan denk ik.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal idd niet mee geholpen hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen