Zelfkritische Weghorst kijkt uit naar zomerstop na 'loodzwaar jaar'

22 mei 2022, 13:55

Wout Weghorst is blij als het seizoen erop zit. De spits van Burnley staat momenteel op de zeventiende plaats in de Premier League. Blijft de ploeg daar staan na de laatste speelronde, dan mag de aanvaller ook na de zomer weer zijn klasse laten zien op het hoogste niveau van Engeland. Lukt het niet, dan moet hij met de club naar het Championship.

"Dit was een loodzwaar jaar. Eerst bij VfL Wolfsburg met Van Bommel, die vrij snel ontslagen werd. Daarna maakte ik in de winter een hectische transfer naar Engeland. De start was hier super, maar daarna zag ik weer een trainer ontslagen worden", doelt hij op Dean Dyche. De onrust deed de spits geen goed, zo erkent hij in gesprek met Ziggo Sport. "Ik ben een persoon die van rust houdt. Ik ben blij als het er volgende week opzit."

Weghorst leert nieuwe dingen in Engeland, terwijl hij al 29 jaar is. Met clubs als Heracles, AZ en Wolfsburg speelde hij nooit tegen degradatie. Nu is het wekelijks punten sprokkelen om boven de streep te blijven. "Dit is voor mijn carrière uitzondering, maar ik wilde me heel graag in Engeland laten zien. Ik denk dat het bij vlagen wel gelukt is", aldus de spits, die twee doelpunten achter zijn naam heeft staan in een paar maanden tijd. Dat aantal is te laag, vertelt hij zelfkritisch.

"Je hoopt altijd op meer doelpunten en succes. Eerlijk is eerlijk, twee doelpunten is niet genoeg. Maar het gaat heel anders in de Premier League, dat is niet makkelijk", aldus Weghorst, die stelt dat hij bezig is aan een proces om zich beter staande te houden in de beste competitie van de wereld. Zijn eigen prestaties zijn momenteel van ondergeschikt belang. "Er is meer één ding belangrijk, dat is in de Premier League blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen