Vitesse helpt Feyenoord voor finale: "Het lijkt in alles een team"

22 mei 2022 – Thomas Letsch werd met Vitesse uitgeschakeld door AS Roma in de Conference League. De Italianen denderden daarna door naar de finale, waarin Feyenoord de tegenstander is. De Rotterdammers krijgen inmiddels hulp van de competitiegenoot uit Arnhem. De trainer van de Duitse club ziet kansen voor de Nederlandse club.

Vitesse helpt Feyenoord voor finale: "Het lijkt in alles een team"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het doet nog steeds pijn", vertelt de oefenmeester tegenover Voetbal International, doelend op de uitschakeling. Momenteel hebben de Arnhemmers contact met de Rotterdammers om te helpen. "Tussen de analisten met name. Niet met mij persoonlijk. We helpen graag waar we kunnen. Ik kruis mijn vingers voor Feyenoord, ik hoop dat Feyenoord wint. Voor Feyenoord en voor het Nederlandse voetbal. Wat de Nederlandse clubs in Europa hebben gedaan dit seizoen is fantastisch, Feyenoord moet dat afmaken. Arne Slot heeft geweldig werk verricht."

Volgens de Duitse trainer zijn de Romeinen een 'typische Mourinho-ploeg'. "Je moet niet te veel ruimte achterin weggeven, ze loeren op die omschakelingsmomenten. Dat bedoel ik met een typische Mourinho-ploeg. We deden het goed, maar zij scoorden vlak voor rust. 1-0 achter tegen een Italiaanse ploeg die door Mourinho gecoacht wordt, dan heb je een probleem", erkent Letsch, die Feyenoord niet kansloos acht tegen Roma.

"Als Feyenoord speelt zoals ze doorgaans doen, dan hebben ze een kans. Het lijkt in alles een team. Ze hebben veel individuele kwaliteiten, maar kunnen ook als team opereren. Feyenoord kan iedereen verslaan, ik zie Roma licht als favoriet, het is wel een Serie A-ploeg. Maar het kan alle kanten op, eigenlijk is het fifty-fifty", besluit de trainer van Vitesse.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd