Krankzinnig scenario: Manchester City kampioen na late zege

22 mei 2022 – Manchester City is zondagavond in een krankzinnig scenario kampioen van Engeland geworden. De ploeg van Pep Guardiola leek op eigen veld te verliezen van Aston Villa, maar pakte in een scenario vergelijkbaar met 2012 in het laatste kwartier alsnog de benodigde drie punten. Ilkay Gündogan fungeerde als de Sergio Agüero van destijds door de winnende te maken (3-2), die nodig was vanwege de late zege van Liverpool tegen Wolverhampton Wanderers (1-3). 

Krankzinnig scenario: Manchester City kampioen na late zege

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op eigen veld had niets er schijn van dat Manchester City een vervelende middag stond te wachten. De laatste acht (!) ontmoetingen tegen Aston Villa werden namelijk geworden voor de ploeg van Pep Guardiola, die anders dan Liverpool ook nog eens over een vrijwel fitte selectie beschikte. Met een snelle achterstand van The Reds verliep het scenario helemaal volgens wens, maar de Catalaanse coach had buiten twee Liverpool-mannen gerekend.

Aston Villa-coach Steven Gerrard had zijn ploeg optimaal geprepareerd om zijn grote liefde aan de Engelse titel te helpen, met Phillippe Coutinho als een van de absolute uitblinkers. De Braziliaan zorgde er twintig minuten voor tijd met de 0-2 voor dat iedereen naar Liverpool schakelde, maar dat bleek te vroeg. Binnen drie minuten scoorde City tweemaal (2-2) en dus waren alle scenario's weer mogelijk, helemaal omdat ook Liverpool nog een keer moest scoren.

Maar de ineenstorting van Aston Villa was dusdanig hevig dat Manchester City voelde dat het het zelf kon beslissen - want bij een zege was de Engelse titel veilig. De winnende goal van Gündogan (hij maakte ook het aansluitingsdoelpunt, zie onder) viel weliswaar eerder dan die van Agüero in 2012, maar het scenario was vergelijkbaar. Omdat Mohamed Salah op het andere veld ook een treffer maakte en Liverpool daarmee op voorsprong schoot (1-2), bleef het tot in de absolute slotsecondes spannend in Engeland, dat ook Andy Robertson nog zag scoren. 

Maar een goal viel er niet meer in Manchester, waardoor Guardiola de Premier League-titel prolongeert en alweer de vierde landstitel in vijf seizoenen pakt bij The Citizens. Zo krankzinnig scenario als in 2012 was het niet, maar ook deze voetbalmiddag zal men zich in Engeland nog lang heugen. Gerrard en Coutinho hebben hun oude club geprobeerd aan de landstitel te helpen, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn. 


Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd