Pitch invasion loopt opnieuw uit de hand: City-fans vallen Olsen aan

22 mei 2022 – Een veldbestorming van supporters in Engeland is opnieuw niet zonder incidenten gebleven. De koploper van de Premier League boekte een 3-2 overwinning op Aston Villa en troefde daarmee Liverpool af in strijd om de landstitel, maar na afloop haalden supporters op negatieve wijze het nieuws.

Pitch invasion loopt opnieuw uit de hand: City-fans vallen Olsen aan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Fans bestormden massaal het veld nadat de scheidsrechter voor het laatst had gefloten in het Etihad Stadium. Spelers werden direct door beveiligingspersoneel naar de catacomben gebracht, maar niet iedereen haalde de kleedkamers ongeschonden.Aston Villa-doelman Robin Olsen werd namelijk aangevallen door een groepje supporters van de thuisploeg.

Het lijkt erop dat Olsen door de supporters op zijn achterhoofd is geraakt. De Zweedse doelman kon zelf het veld verlaten. Aston Villa-coach Steven Gerrard nam het Manchester City kwalijk dat het uit de hand liep, maar weigerde meer vragen te beantwoorden over het incident. "Daarover moet je bij Pep Guardiola en Manchester City zijn", reageerde hij na afloop tegen Engelse pers. Uit een statement van Villa blijkt dat de schade bij Olsen meevalt.

Manchester City publiceerde snel na afloop eveneens een statement. 'Manchester City wil zijn oprechte excuses aanbieden aan Aston Villa-doelman Robin Olsen, die werd aangevallen toen onze supporters het veld opkwamen na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd. We zijn direct een onderzoek gestart en als de dader geïdentificeerd is, zal hij of zij worden bestraft met een levenslang stadionverbod.'

Eerder deze week liep het ook al uit de hand tijdens een veldbestorming in de Premier League. Fans van Everton daagden Crystal Palace-coach Patrick Vieira uit, die zijn woede niet kon beheersen en de fan een trap uitdeelde.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd