Dit zijn de topscorers van de vijf Europese topcompetities

23 mei 2022, 10:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Europese topcompetities zijn dit weekend aan hun einde gekomen. Een zinderende ontknoping volgde in Engeland en Italië, waar Manchester City en AC Milan zich tot landskampioen kroonden. Op het gebied van de topscorerstitels was het in de meeste landen op de slotdag geen spannende strijd meer. Deze spelers hebben zich tot topscorer van de topcompetities gekroond.

Premier League: Mohamed Salah en Heung-min Son (23 goals)

Lange tijd leek het erop dat Mohamed Salah zich in zijn eentje tot topscorer van de Premier League zou kronen, maar op de slotdag werd de Egyptische aanvaller alsnog gepasseerd op de ranglijst. Met twee treffers schoot Heung-min Son zich in de Engelse recordboeken. De Zuid-Koreaanse aanvaller van Tottenham Hotspur sloot het seizoen af met 23 goals, evenveel als Salah.

Bundesliga: Robert Lewandowski (35 goals)

Het mag geen verrassing meer heten: ook dit seizoen kroonde Robert Lewandowski zich tot dé scherpschutter van de Bundesliga. De grens van veertig treffers passeren zoals vorig seizoen zat er niet in, maar met 35 goals in 34 optredens noteerde Lewandowski alsnog maniakale cijfers. Met 24 doelpunten eindigde Patrik Schick als nummer twee op zeer ruime afstand.

Serie A: Ciro Immobile (27 goals)

Ligue 1: Kylian Mbappé (28 goals)

Het leek een prachtig afscheidscadeau: Frankrijk verlaten met een topscorerstitel op zak. Kylian Mbappé besloot echter alsnog langer bij Paris Saint-Germain te blijven, waardoor hij komend seizoen zijn topscorerstitel in Frankrijk kan proberen te prolongeren. De Franse aanvaller was naast zeventien assists zelf ook 28 keer trefzeker. Wissam Ben Yedder (25 goals) eindigde op gepaste afstand van het fenomeen.

La Liga: Karim Benzema (27 goals)

Dit seizoen misschien wel de absolute topfavoriet in strijd om de Gouden Bal. In Spanje is Karim Benzema dit seizoen in ieder geval ongeëvenaard, met liefst 27 treffers in La Liga tot gevolg. De Franse aanvaller, ontsnapt uit de schaduw van zijn illustere oud-ploeggenoot Cristiano Ronaldo, toonde ook dit seizoen weer aan tot de allerbeste spitsen ter wereld te behoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen