Ajax strikt met Schreuder beste Jupiler Pro League-coach in 15 jaar

23 mei 2022, 10:45

Alfred Schreuder neemt komend seizoen bij Ajax het stokje over van de naar Manchester United vertrokken succescoach Erik ten Hag. Schreuder stond al diverse keren op eigen benen, maar was nergens zo succesvol als bij Club Brugge. De oud-middenvelder heeft indrukwekkende statistieken opgebouwd in België.

Volgens Opta heeft Schreuder gemiddeld 2,4 punten per wedstrijden behaald als coach van Club Brugge. In de laatste vijftien seizoenen kreeg geen coach in de Belgische competitie dat voor elkaar. Daarvoor is gekeken naar alle oefenmeesters die minstens twee wedstrijden op de bank zaten in de Jupiler Pro League. Het bezorgde Club Brugge uiteindelijk de landstitel.

Schreuder werd aangesteld als vervanger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement, die met Club Brugge op de tweede plaats stond achter verrassing Union Saint-Gilloise. De promovendus mocht lang dromen van een wonder, maar werd in de play-offs uiteindelijk ingehaald door de regerend landskampioen. Schreuder nam daardoor afscheid met een hoofdprijs.

Bij Ajax wacht hem de loodzware taak om de succesvolle Ten Hag op te volgen. Schreuder was in het verleden al werkzaam als assistent bij de Amsterdamse topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen