Bankzitter Aké lijkt niet aan vertrek bij Man City te denken

23 mei 2022, 13:30

Nathan Aké werd zondag voor de tweede keer kampioen met Manchester City. Hoewel de centrumverdediger het dit seizoen voornamemlijk moest doen met invalbeurten, is hij wel tevreden over zijn aandeel in de titel. Aan een vertrek lijkt Aké dan ook niet te denken.

"Ten opzichte van vorig jaar zit er verbetering in", gaf de 27-jarige verdediger aan tegenover Ziggo Sport. "Ik heb ook in meer belangrijke wedstrijden meegedaan. Natuurlijk wil je altijd zoveel mogelijk wedstrijden spelen, maar ik zie het als een verbetering van vorig jaar. En hopelijk gaat het volgend jaar wéér beter."

Aké maakte in dit seizoen minuten in veertien wedstrijden, terwijl Pep Guardiola hem het jaar daarvoor slechts tien keer de kans gaf om zich te laten zien. De centrale verdediger lijkt zijn reserverol bij de kampioen van Engeland echter wel te accepteren, waardoor de kans groot is dat de oud-speler van Bournemouth komend seizoen opnieuw te zien is in het Etihad Stadium.

In dat zelfde stadion zag Aké zijn ploeg zondagavond vanaf de bank kampioen worden. Manchester City kwam totaal onverwachts 0-2 achter tegen Aston Villa, maar draaide binnen vijf minuten de hele wedstrijd om: 3-2. "Iedereen bleef elkaar oppeppen, ook vanaf de bank, en dat heeft uiteindelijk geholpen", aldus de verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen