Toornstra reageert op Van Gaal-uitspraak: "Vind ik nogal dramatisch"

24 mei 2022 – Jens Toornstra kan niet wachten tot de finale van de Conference League is begonnen. Volgens de middenvelder wordt er her en der denigrerend gedaan over het derde toernooi van Europa, maar dat vindt hij niet terecht. Hij wijst naar de tegenstanders van Feyenoord, die volgens hem een behoorlijk niveau hadden. De campagne moet succesvol afgesloten worden tegen AS Roma.

Toornstra reageert op Van Gaal-uitspraak: "Vind ik nogal dramatisch"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"We wisten niet zo goed wat we ervan moesten verwachten. Het deelnemersveld was opgevuld met clubs die we eigenlijk niet eerder hebben gezien. Maar als je ziet welke clubs wij tegen zijn gekomen en hebben moeten verslaan om hier te komen... ", vertelt Toornstra in gesprek met Feyenoord TV. Louis van Gaal liet zich eerder kritisch uit over het toernooi, hij noemde het een Jut en Jul-competitie. "Ik vind dat nogal dramatisch omschreven. Het zijn de beste clubs uit een bepaald land. We hebben ons er goed doorheen geslagen en staan terecht in de finale."

Europees is het een prachtige campagne, maar volgens Toornstra is het op bepaalde momenten wel ten koste gegaan van de competitie. "We zijn derde geworden. Als je naar begroting kijkt, is dat prima, maar ik heb wel het gevoel dat we er meer uit konden halen in bepaalde wedstrijden. Aan de andere kant hebben we een mooie succesvolle Europese campagne achter de rug, die we hopelijk goed kunnen afsluiten. Lukt dat, dan is het alsnog een onvergetelijk seizoen."

De middenvelder, die de laatste maanden genoegen moet nemen met een reserverol, ziet kansen in de eindstrijd. "Tegenstanders kunnen tegen ons nooit rustig voetballen, door onze intensiteit. Dat is een kracht van ons. Daaruit is een onoverwinnelijk gevoel ontstaan. Het wordt een interessante wedstrijd, omdat een finale altijd spanning met zich meebrengt. Dat komt het spel niet altijd ten goede."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd