Hoe Clasie bij wisselvallig AZ tot uitblinker is uitgegroeid

26 mei 2022, 11:15

AZ maakt ondanks een wisselvallig seizoen nog alle kans op een ticket voor de voorronde van de Conference League. De Alkmaarders nemen het donderdagavond op tegen Vitesse, nadat sc Heerenveen over twee duels ternauwernood werd verslagen. Jordy Clasie ontpopte zich tegen de Friezen voor de zoveelste keer tot uitblinker.

De ploeg van Pascal Jansen leverde vorige zomer veel kwaliteit in, terwijl het weinig spelers haalde. Het geld dat de nummer vijf van Nederland kreeg voor Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners werd (nog) niet in de selectie gestoken. Clasie is dit seizoen echter wel één van de lichtpuntjes bij AZ.

Er is veel kritiek op het feit dat AZ niet veel geïnvesteerd heeft in de selectie en daar valt ook wat voor te zeggen.  Het heeft AZ echter ook positieve punten opgeleverd. Zo heeft Clasie, vorig seizoen nog de stand-in van Koopmeiners, een belangrijke rol op het middenveld gekregen. De dertigjarige spelverdeler is de laatste tijd in uitstekende vorm, maar presteert eigenlijk al het hele seizoen constant.

Een plekje in de voorselectie van het Nederlands elftal was dan ook een prachtige beloning voor Clasie, die al tijden niet meer opgeroepen was. Bondscoach Louis van Gaal is onder de indruk van de prestaties van de geboren Haarlemmer in Alkmaar en denkt dat hij van waarde kan zijn voor Oranje. 

Als de bondscoach zondagmiddag naar AZ tegen Heerenveen heeft gekeken, zal hij er mogelijk zelfs voor kiezen om Clasie op te nemen in de definitieve selectie. De middenvelder maakte veel indruk tegen de Friese club en was de beste man van het veld. De middenvelder stond in de duels en verdedigend zijn mannetje, maar droeg ook in aanvallend opzicht zijn steentje bij. 

De oud-speler van onder meer Feyenoord gaf twee prachtige dieptepasses, waaruit ook twee zéér belangrijke doelpunten kwamen. Duidelijk is dat AZ komende zomer moet investeren als het weer mee wilt doen om de bovenste drie plekken, maar de manier waarop Clasie Koopmeiners doet vergeten zullen de Alkmaarders erg tevreden stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen