'Barça legt nieuw Lewandowski-bod neer; Xavi maakt spits enthousiast'

24 mei 2022 – FC Barcelona dendert door in de strijd om Robert Lewandowski. Het eerste bod van de Catalaanse club werd afgewezen, maar inmiddels ligt er een tweede poging op tafel. De Duitse club kan 32 miljoen euro voor hem krijgen. Dat bedrag kan door prestatiebonussen nog met vijf miljoen euro oplopen.

'Barça legt nieuw Lewandowski-bod neer; Xavi maakt spits enthousiast'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt BILD. Eerder deed de nummer twee van La Liga al een bod zonder die bonussen. Dat werd direct van tafel geveegd door de kampioen van de Bundesliga. De Duitsers zetten in op veertig miljoen euro. Dit bedrag komt door de bonussen al dicht bij de vraagprijs, waardoor de clubs richting een akkoord lijken te gaan. Trainer Xavi zou er zoveel vertrouwen in hebben dat hij inmiddels al twee keer met de spits heeft gepraat over de toekomstplannen en zijn rol daarin. Het zou de aanvaller enthousiast maken.

Bayern wil echter niet zomaar meewerken aan een transfer, zo liet bestuursvoorzitter Olivier Kahn onlangs weten. "Hij heeft een contract tot 2023", was zijn duidelijke boodschap. Door het eenjarige contract staat Bayern in dubio. De club moet hem nu verkopen om nog iets aan hem te verdienen, maar het is moeilijk om een speler te halen die met zijn doelpunten zo belangrijk is. Een nieuw contract in de Allianz Arena zit er sowieso niet in. Dat heeft Lewandowski zelf al laten weten. "Het is goed mogelijk dat dit mijn laatste duel voor Bayern is geweest."

Lewandowski kwam acht jaar geleden transfervrij van Borussia Dortmund naar Bayern München. Met de Duitse club won hij alles wat er te winnen was. Nu zou hij nog een keer een stap willen maken naar een nieuwe competitie en een grote club. FC Barcelona lijkt vooralsnog de enige club die serieus werk maakt van de Pool.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Bundesliga

gerelateerd