Van de Ven ziet voor derde keer in jaar tijd nieuwe trainer bij Wolfsburg

24 mei 2022 – Micky van de Ven maakte op de laatste dag van de zomerse transferperiode de overstap van FC Volendam naar VfL Wolfsburg. Het werd een hectisch seizoen voor de verdediger, die twee trainers voor de groep had. Inmiddels is bekend geworden dat er aan het begin van de nieuwe jaargang opnieuw een andere keuzeheer voor de groep staat. Niko Kovacs is gepresenteerd.

Van de Ven ziet voor derde keer in jaar tijd nieuwe trainer bij Wolfsburg

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van de Ven kwam naar de Bundesligaclub in het kielzog van Mark van Bommel, maar de trainer werd al snel op straat gezet. Zijn opvolger Florian Kohfeldt deed het niet beter, waardoor ook hij na een paar maanden moet vertrekken. Kovacs moet de club nu in rustiger vaarwater zien te krijgen en proberen om de club weer richting de Champions League-plaatsen te brengen. Dit jaar eindigde de ploeg teleurstellend als twaalfde.

"Ik ben een kind van de Bundesliga en ik ben erg enthousiast en gemotiveerd om opnieuw een succesvol hoofdstuk te beginnen", vertelt de nieuwe trainer op de website van de club. Eerder wist hij met Eintracht Frankfurt te beker te winnen, terwijl hij met Bayern München de dubbel pakte. Afgelopen seizoen stond hij aan het roer bij AS Monaco, maar dat werd geen succes. Begin januari werd hij op straat gezet door de tegenvallende prestaties. "Ik heb hoge verwachtingen. Het team heeft enorm veel potentie en de voorwaarden voor een succesvolle periode zijn hier."

Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke is blij met de komst van Kovacs. "Bij het invullen van de staf was het voor mij belangrijk om te kijken wie ons verder kan helpen richting de toekomst. Ik ben heel blij dat we Kovacs hebben kunnen overtuigen. Ik ben er van overtuigd dat hij we zijn handtekening gaan zien bij de ploeg."

Reacties

Bundesliga

gerelateerd