'Trotse' Ancelotti wil niet praten over Mbappé in aanloop naar CL-finale

24 mei 2022 – Carlo Ancelotti kijkt uit naar de Champions League-finale. De trainer van Real Madrid wilde voorafgaand aan de wedstrijd in Parijs alleen vragen beantwoorden over de wedstrijd. Het mislopen van Kylian Mbappé, die na een maandenlange flirt toch een nieuw contract tekende in Frankrijk, was daardoor geen groot gespreksonderwerp op de persconferentie.

'Trotse' Ancelotti wil niet praten over Mbappé in aanloop naar CL-finale

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"We respecteren iedereen. Ik heb nog nooit gesproken over een speler die niet van Real Madrid is en dat zal ik nu ook niet doen", was het korte antwoord van de trainer, waarna hij zich richtte op de eindstrijd tegen Liverpool. "Er hangt een goede sfeer bij ons in aanloop naar de finale. Wij zijn heel trots dat we überhaupt zo ver zijn gekomen. Er zijn zoveel clubs die inzetten op successen in de Champions League. Wij gaan nu voor de vijfde finale in acht jaar tijd. Dat is een geweldige prestatie."

Liverpool werd tweede in de competitie, Real Madrid kroonde zich wel tot beste van Spanje. Maar succes in de binnenlandse competitie geeft geen garantie voor het Europese toernooi, weet Ancelotti. "In de competitie krijg je de tijd om iets te repareren als je een keer verliest, in de Champions League heb je die tijd helemaal niet. In dit toernooi is de concurrent enorm", aldus de Italiaanse oefenmeester, die de eerste trainer kan worden die vier keer de Champions League wint.

"Ik kijk niet naar mijn individuele prijzen", vertelt Ancelotti, die weet dat de meeste spelers inmiddels meer ervaring hebben. "Velen gaan hun vijfde finale spelen. Ik moet ze maar even vragen hoe je je het beste voorbereid op een finale. Nee, ik hoef deze spelers niets meer uit te leggen. We weten allemaal heel goed dat in een finale van alles kan gebeuren."

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd