Tagliafico trekt aan de bel bij spelersvakbond na 'zwaar' seizoen

24 mei 2022 – International zijn van Argentinië en voetballen in Europa. Het klinkt als een droom, maar volgens Nicolas Tagliafico zitten er ook nadelen aan. Mentaal en fysiek krijgt hij nog minder rust dan zijn collega's uit Europese landen, die minder hoeven te reizen. De verdediger maakt zich zorgen en deelt dat nu met de buitenwacht via spelersvakbond FIFPRO.

Tagliafico trekt aan de bel bij spelersvakbond na 'zwaar' seizoen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het was een behoorlijk zwaar jaar, met veel stress. Je zit altijd in een competitie. Als Zuid-Amerikaan moet ik meer reizen dan andere spelers. Omdat ik uit Argentinië kom, heb ik vluchten van minstens 12 uur. En dan gaan we naar plaatsen die ik me nooit zou voorstellen, zoals Azië of Noord-Amerika", vertelt de vleugelverdediger, die in de afgelopen drie seizoenen bijna evenveel minuten maakte als zijn ploeggenoot Daley Blind. Tagliafico reisde echter wel drie keer zoveel als zijn collega.

Het interview met de Ajacied is onderdeel van een analyse van de FIFPRO, waarbij wordt gekeken naar de hoge belasting bij topspelers. Daarbij gaat het niet alleen over de reisafstanden, maar ook over het aantal wedstrijden dat per seizoen gespeeld wordt. Zo wijst Tagliafico naar de Copa America van afgelopen zomer. "Ik had voor het toernooi een paar dagen vrij, maar het is te kort om je helemaal op te laden."

Volgens Tagliafico moet er zuiniger worden omgegaan met spelers. "Zonder voetballers zou er ook geen voetbal zijn", aldus de voetballer, die aankomende zomer lijkt te vertrekken bij Ajax. Hij was afgelopen seizoen geen basisspeler en zou al langer oren hebben naar een nieuwe stap in zijn carrière.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd