Toornstra over finale: "Toen heb ik mezelf op de vingers getikt"

24 mei 2022 – Aanvoerder Jens Toornstra maakte in zijn acht jaar bij Feyenoord al veel mee. Een Europese finale speelt hij woensdag echter voor het eerst. Hij schoof daags voor die wedstrijd tegen AS Roma aan op de persconferentie, waar hij sprak over de voorbereiding op de wedstrijd, de ontmoeting met oud-ploeggenoot Rick Karsdorp en zijn reserverol.

Toornstra over finale: "Toen heb ik mezelf op de vingers getikt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het moment dat hij als aanvoerder met de beker in zijn handen staat, flitste bij Toornstra al even door zijn hoofd. "Daar heb ik wel eens kort aan gedacht, maar daarna heb ik mezelf op de vingers getikt. We moeten het eerst op het veld zien te bewerkstelligen. Ik hoop dat we er een groot feest van kunnen maken, maar de wedstrijd moet nog beginnen. Ik hoop dat het een heel leuke wedstrijd wordt; het wordt sowieso een heel spannende wedstrijd."

Daar heeft trainer Arne Slot zijn ploeg uiteraard goed op voorbereid, zowel in Rotterdam als op het trainingskamp in Portugal. "Eigenlijk zijn de meeste facetten wel langsgekomen. Het drukzetten, het voetballende gedeelte, standaardsituaties. Hij heeft ons zo gedetailleerd en zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Voor mijn gevoel is dat goed gelukt. We moeten kijken hoe het morgen gaat lopen, maar de tijd is goed gebruikt."

Rick Karsdorp
Met Rick Karsdorp staat er in ieder geval één tegenstander op het veld die Toornstra goed kent. "Ik moet zeggen dat ik niet veel contact heb met Rick. Dat verwatert in het voetbal vaak een beetje. Maar bij Feyenoord was ik wel heel goed met hem. Het verbaast me niet dat hij zich zo ontwikkeld heeft. Hij heeft het moeilijk gehad in het begin, mede door blessures, maar hij heeft bepaalde kwaliteiten die bij Roma supergoed tot hun recht komen. Ik denk dat hij het verdient om hier te staan en morgen te spelen."

Reserverol
Of het nog een smetje is dat Toornstra zelf geen basisspeler is in dit succeselftal? "Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk wil je altijd spelen. Maar ik heb een beetje pech gehad met blessures en het team dat veel heeft gespeeld, heeft het ook onwijs goed gedaan. Dat kan gebeuren in het voetbal. Het is vervelend, maar het feit dat ik hier sta, daar geniet ik enorm van. En ik denk dat dat vervelende gevoel wel weggaat als we de finale winnen."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd