Opmerkelijke constatering Mourinho: AS Roma populairder dan Feyenoord

24 mei 2022 – José Mourinho (59) heeft opgemerkt dat AS Roma populairder is in Albanië dan opponent Feyenoord. De Portugese coach deed die opmerkelijke constatering en kwam tijdens de persconferentie ook met een verklaring: de Romeinen hebben met verdediger Marash Kumbulla een Albanees onder contract staan.

Opmerkelijke constatering Mourinho: AS Roma populairder dan Feyenoord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat zei Mourinho tijdens de persconferentie, waarop hij aangaf dat de Albanees zijn ploeg als favoriet zien boven Feyenoord. "Door de aanwezigheid van Kumbulla denken sommigen dat we de finale winnen, maar mensen gaan soms wel heel ver in hun analyses", mopperde Mourinho op de voor hem kenmerkende manier. Mourinho verloor weliswaar nooit eerder een Europese finale, maar weigerde zijn elftal als favoriet te bestempelen.

"Mijn ervaring is niet doorslaggevend in deze eindstrijd. Een finale is vaak de laatste wedstrijd van het seizoen, maar voor ons is de doelstelling – namelijk het behalen van de Europa League – al geslaagd", zei de oefenmeester, die kan beschikken over een volledig fitte selectie tegen Feyenoord. Ook controleur Henrikh Mkhitaryan is vermoedelijk inzetbaar. "Als hij geen reactie krijgt op zijn eerste training, zit hij bij de selectie."

Lees ook: Mourinho lovend over Feyenoord: "Daar heb ik veel respect voor"

Mourinho The Special One
Toen een journalist vroeg naar de bijnaam van Mourinho, The Special One, werd hij opnieuw ietwat kribbig. "Die bijnaam hoeft er niet meer te worden bijgehaald. Dat is iets uit mijn verleden, toen ik jonger en minder volwassen was", zei hij over de uitspraak die hij over zichzelf deed. "Ik ervaar deze finale alsof het mijn eerste is, net zoals twintig jaar geleden. Ervaring helpt niet."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd