'Niets staat Chelsea-overname nog in de weg: Tuchel mag shoppen'

25 mei 2022 – De overname van Chelsea lijkt een kwestie van tijd nu de Britse regering groen licht heeft gegeven. Eerder ging de Premier League zelf al akkoord, waardoor niets het consortium van Todd Boehly nog in de weg staat. De Amerikaan betaalt circa vijf miljard euro voor de Engelse topclub.

'Niets staat Chelsea-overname nog in de weg: Tuchel mag shoppen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Engelse regering heeft akkoord gegeven na een onderzoek. De overheid wilde zeker weten dat het geld niet in handen zou komen van de huidige eigenaar Roman Abramovich, die de club te koop moest zetten toen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne begon. De steenrijke oligarch staat op de sanctielijst van Engeland omdat hij een vertrouwenspersoon van Vladimir Poetin zou zijn. Uit het onderzoek is gebleken dat het geld van de verkoop naar het goede doel gaat.

"Na veel werk zijn we ervan overtuigd dat de opbrengst niet naar Roman Abramovich of een ander bestraft persoon gaat. Het geld komt ten goede aan de slachtoffers in Oekraïne", laat een woordvoerder van de regering weten. De nieuwe eigenaar, die ook honkbalclub Los Angeles Dodgers onder zijn hoede heeft, betaalt circa drie miljard euro om de club over te nemen. Daarnaast is hij bereid om twee miljard euro in de club te steken.

Transferzomer
The Telegraph weet dat trainer Thomas Tuchel in zijn handen mag wrijven met de nieuwe eigenaar. De ambities zouden torenhoog zijn, Boehly wil dat zijn club weer serieus gaat concurreren met Manchester City en Liverpool. Daarvoor mag fors geïnvesteerd worden bij de hoofdmacht. De Duitse trainer zou voor 230 miljoen euro nieuwkomers mogen halen.

Reacties

Premier League

gerelateerd