Feyenoord treedt met piepjonge basiself in voetsporen Ajax

25 mei 2022 – Feyenoord begint woensdagavond met een opvallend jonge basisopstelling aan de finale van de Conference League tegen AS Roma. Arne Slot, die vasthoudt aan zijn gebruikelijke namen, stuurt volgens Opta een elftal het veld in met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar en 176 dagen.

Feyenoord treedt met piepjonge basiself in voetsporen Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat betekent dat Feyenoord de jongste basisformatie heeft in een Europese finale sinds Ajax, dat in 2017 de finale van de Europa League verloor van Manchester United. De ploeg van toenmalig coach José Mourinho, toevallig nu werkzaam bij Roma, versloeg het jonge Ajax destijds met 2-0. De Amsterdammers begonnen met een team dat gemiddeld 22 jaar en 74 dagen oud was.

Destijds was Matthijs de Ligt de jongste speler bij de Amsterdammers. De centrale verdediger was destijds pas achttien jaar oud. Bij Feyenoord staan ook enkele jonkies in het veld. De Rotterdammers beginnen onder meer met voormalig jeugdspelers Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Orkun Kökcü en Justin Bijlow.

De kraker tussen Feyenoord en AS Roma begint woensdagavond om 21.00 uur in Tirana. Feyenoord bereikte de eindstrijd door Olympique Marseille te verslaan, Roma was te sterk voor Leicester City.

Reacties

Ajax

gerelateerd