Meevaller voor Feyenoord: Mkhitaryan valt al na 17 minuten uit

25 mei 2022, 21:28

De eerste meevaller voor Feyenoord in de finale van de Conference League is al een feit: Henrikh Mkhitaryan heeft de strijd namelijk al noodgedwongen moeten staken. Mkhitaryan, achter wiens naam de afgelopen week al een serieus vraagteken stond, liet zich in de zeventiende minuut vervangen door Sérgio Oliveria. 

Mkhitaryan vormt dit seizoen een belangrijke schakel in de ploeg van José Mourinho. Hij speelde tot aan de finale in Tirana 43 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en zes assists verzorgde. In de vijf voorgaande wedstrijden kon Mkhitaryan zijn ploeg echter al niet meer van waarde zijn. Een hamstringblessure hield hem in de slotfase van de Serie A aan de kant. Daardoor was het de voorbije week sowieso al de vraag of hij op tijd fit zou zijn voor de finale tegen Feyenoord. Mourinho bevestigde op zijn persconferentie van dinsdag echter dat de routinier fit genoeg was om in actie te komen. 

Dat was goed nieuws voor AS Roma. Mkhitaryan weet namelijk hoe het is om een Europese finale te spelen tegen een Nederlandse club en die ook te winnen. In 2017 was hij als speler van Manchester United met 2-0 te sterk voor Ajax in de finale van de Europa League. Mkhitaryan maakte toen vlak na de pauze de tweede Britse treffer. Hij hoopte ook tegen Feyenoord belangrijk te kunnen zijn, maar zover komt het niet dus. Mkhitaryan moest de strijd al na zeventien minuten staken en dat is een flinke aderlating voor AS Roma, dat het sowieso al lastig had in de openingfase. Mourinho zal balen dat hij al in zo'n vroeg stadium een wissel moest toepassen. 

Slot

Arne Slot reageerde vlak voor de aftrap nog verrast op de basisplaats voor Mkhitaryan. ''Dat is enigszins nog wel verrassend, want die heeft nog niet heel veel meegetraind'', zei de Feyenoord-trainer voor de camera van ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen