Krankzinnige statistiek onderstreept monsterklus Feyenoord na rust

25 mei 2022, 23:05

Feyenoord moet na rust vol aan de bak om een nederlaag in de finale van de Conference League tegen AS Roma te voorkomen. AS Roma kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een treffer van Nicolo Zaniolo en kan dus gaan doen wat Mourinho dolgraag doet in finales: een voorsprong verdedigen.

De laatste drie Europese finales die Mourinho coachte, ondernam zijn ploeg in totaal 23 pogingen. Zeven daarvan leverden een treffer op. De tegenstanders van Mourinho schoten in totaal 46 keer. Opmerkelijk: daarin scoorden zij uiteindelijk niet. Zo haalde Ajax in 2017 zeventien keer de trekker over tegen zijn Manchester United, maar dat leverde geen goal op.

Tegen AS Roma probeerde Feyenoord het voor de onderbreking drie keer, waarvan eenmaal tussen de palen. Het leverde geen doelpunt op, waardoor de Rotterdammers de kleedkamer opzochten met een 1-0 achterstand. Het was vooraf het geschetste doemscenario voor Feyenoord: een tegengoal krijgen tegen Mourinho bleek in het verleden al diverse keren fataal.

Feyenoord was in de eerste helft qua balbezit wél de dominante partij. De ploeg van Slot had ruim zestig procent van het balbezit, maar haalde het rustsignaal alsnog niet ongeschonden.

Bekijk hier: livestream van de finale tussen Feyenoord en AS Roma