"Voetballend komt Feyenoord er eigenlijk niet aan toe tegen Roma"

25 mei 2022, 22:07

Feyenoord maakt woensdagavond in Tirana vooralsnog geen goede indruk in de Conference League-finale tegen AS Roma. De Rotterdammers staan halverwege niet alleen op achterstand, maar hebben ook nog eens heel weinig kansen gecreëerd tot dusver. "Voetballend komt Feyenoord er eigenlijk niet aan toe", concludeert analist Wim Kieft.

Dat doet hij op Veronica. "In balbezit zoeken ze telkens de combinaties door het midden met Guus Til en Cyriel Dessers en dat is nou niet bepaald de kwaliteit van Dessers", zag Kieft, die ook vindt dat de buitenkant van het veld meer benut moet worden. "Als Nelson op de flank een keer 1 tegen 1 staat en er is ruimte, dán moet hij ook wel gaan", oordeelde de oud-international. "En ze moeten meer duels winnen op het middenveld." 

"AS Roma staat vrij goed georganiseerd met vijf man achterin", vervolgt Kieft. "De tegengoal is een fout van Trauner, ja. Die schat de bal verkeerd in en staat op één lijn. De keeper moet komen en Zanolo is een goede voetballer, die de bal nog net even weet te raken." Collega-analist Kees Jansma vond het eveneens geen keepersfout.

Lees ookOngelukkige statistiek bevestigt ongelukkige eerste helft Trauner

Feyenoord's hoop

Jansma zag ook dat Feyenoord een mindere eerste helft speelde, maar zag toch nog wat aanknopingspunten in de slotfase. "De laatste vijf minuten voor de pauze biedt een klein beetje hoop. Daar winnen ze duels wél en krijgen ze zelfs quasi-mogelijkheden. Maar de buitenkanten worden te veel overgesloten. Als dat wel doen en meer druk naar voren geven, dan kan het goed gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen