Xavi sluit vertrek De Jong niet uit: "Hangt af van financiën"

25 mei 2022 – Xavi durft niet te zeggen of hij komend seizoen nog altijd een beroep kan doen op Frenkie de Jong. De Spaanse oefenmeester zou de middenvelder graag aan boord willen houden, maar weet dat een vertrek tijdens de komende transferwindow niet uitgesloten is.

Xavi sluit vertrek De Jong niet uit: "Hangt af van financiën"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Frenkie de Jong is een sleutelspeler voor ons. Ik hoop dat hij dat de komende jaren ook zal blijven, maar zeker weten doen we het niet. Dat hangt af van onze financiële situatie. We gaan zien wat er gaat gebeuren", laten diverse Spaanse media optekenen uit zijn mond. FC Barcelona worstelt al jaren met gigantische financiële tekorten. De Jong vertegenwoordigt als een van de weinige spelers veel waarde.

De middenvelder heeft nog een contract tot de zomer van 2026 in Camp Nou, waardoor FC Barcelona waarschijnlijk een bedrag van rond de tachtig miljoen euro voor de spelmaker kan vragen. Datzelfde bedrag betaalde de topclub in 2019 om de middenvelder los te weken bij Ajax.

Aan interesse overigens geen gebrek voor de middenvelder van het Nederlands elftal. Spaanse en Engelse media melden al weken dat Erik ten Hag de rechtspoot dolgraag naar Manchester United wil halen. Groot obstakel voor die transfer is dat de Engelse topclub komend seizoen niet actief is in de Champions League. Dat is bij FC Barcelona wél het geval.

Reacties

LaLiga

gerelateerd