Feyenoord op rapport: backs blinken uit, één negatieve uitschieter

25 mei 2022 – Feyenoord is er woensdagavond niet in geslaagd om het sublieme Europese seizoen te bekronen met een hoofdprijs. In de finale van de UEFA Conference League bleek AS Roma met 1-0 te sterk. Daardoor blijft de ploeg van Arne Slot, ondanks een geweldige campagne, met lege handen achter. FCUpdate.nl legt de optredens van de Feyenoord-spelers langs de meetlat. Wie heeft zijn visitekaartje afgegeven en wie gaf niet thuis? 

Feyenoord op rapport: backs blinken uit, één negatieve uitschieter

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Justin Bijlow: 7
Het mocht een klein wonder heten dat Bijlow woensdagavond onder de lat stond. De doelman kwam op 10 maart voor het laatst in actie en leek zich te moeten richten op het nieuwe seizoen. Hij maakte tegen AS Roma sneller dan verwacht zijn rentree, maar kon niet voorkomen dat Feyenoord onderuit ging. Daar kon Bijlow zelf weinig aan doen. In de tweede helft redde hij uitstekend op schoten van Jordan Veretout en Lorenzo Pellegrini, waarmee hij zijn ploeg in de wedstrijd hield. Ruim twee maanden geen minuten maken en dan in zo'n grote wedstrijd zo voor de dag komen… Petje af.

Lutsharel Geertruida: 7
Feyenoord worstelde lang met de vraag op welke positie Geertruida nou het beste tot zijn recht kwam. Centraal? Of toch op de backpositie? Slot heeft er uiteindelijk goed aan gedaan om Geertruida op de flank te posteren. Hij is snel en beresterk. Ook op dit podium heeft hij zich defensief van zijn beste kant laten zien. En dat is uiteindelijk het belangrijkste als je als verdediger staat opgesteld.

Gernot Trauner: 5.5
De Oostenrijker werd de afgelopen weken veelvuldig bewierookt. Volgens het Algemeen Dagblad was hij zelfs de beste speler van de Eredivisie in het afgelopen seizoen. Maar tegen AS Roma was er een ongelukkige rol voor hem weggelegd. Hij deed weliswaar weinig fout, maar de enige keer dat hij ernaast zat, was het direct raak. Trauner zat volledig mis bij een voorzet, waarna Nicolo Zaniolo de Italianen op voorsprong kon tikken.

Marcos Senesi: 6.5
De Argentijn speelde een foutloze eerste helft, maar stond vroeg in het tweede bedrijf toch even te slapen. Abraham leek daarvan te kunnen profiteren, maar Senesi herstelde zich door heel slim even aan de arm van de spits te hangen. Hij speelde voor de rest een goede partij en bewees nogmaals grote stappen te hebben gezet onder Slot. Het lijkt niet de vraag of, maar naar welke club hij deze zomer gaat vertrekken. 

Tyrell Malacia: 7
De vleugelverdediger had geen directe tegenstander tegenover zich en had dus alle ruimte om de aanval te zoeken. In de eerste helft kon hij zich niet laten gelden, maar na de pauze was hij heel dicht bij de gelijkmaker. Een heerlijke knal eindigde echter via de AS Roma-doelman tegen de paal. Fraai was ook zijn strakke pass op Bryan Linssen, die de bal echter niet onder controle kon krijgen. Malacia heeft zijn visitekaartje in ieder geval opnieuw afgegeven, al werd hij in defensief opzicht niet echt getest.

Fredrik Aursnes: 6.5
Wie Aursnes ziet voetballen, is al snel geneigd te vergeten dat hij afgelopen zomer pas de overstap maakte naar Feyenoord. De Noor is een bron van rust op het Rotterdamse middenveld en weet de bal eigenlijk altijd wel naar de juiste kleur te spelen. In de tweede helft legde hij de bal met zijn hak panklaar voor Malacia, die zijn poging uiteindelijk tegen de paal zag eindigen.

Guus Til: 4.5
Kenneth Perez opperde in de rust bij ESPN voor de komst van Jens Toornstra in de plaats van Til. Dat was natuurlijk niet zomaar. De huurling van Spartak Moskou is dit seizoen belangrijk geweest met zijn doelpunten, maar kon tegen AS Roma geen potten breken. Hij speelde een anonieme rol, waardoor de kijker zelfs vergat dat hij op het veld stond. Til werd na een uur vervangen door Toornstra.

Orkun Kökcü: 5
De Turkse middenvelder speelde woensdagavond zijn 51e wedstrijd. Ruim twee weken geleden was de tank al op in de thuiswedstrijd tegen PSV en die leek hij niet helemaal te hebben bijgevuld. Waar hij in de voorgaande Conference League-duels erg bepalend was op het Rotterdamse middenveld en strooide met passes, blonk hij tegen AS Roma vooral uit in afwezigheid. De ploeg van Slot kon de openingen die Kökcü de afgelopen maanden wist te vinden heel goed gebruiken, maar die rol was hem overduidelijk niet toegediend. 

Reiss Nelson: 5
De Arsenal-huurling moet het vooral hebben van zijn snelheid. Ploeggenoten die hem in de diepte konden lanceren. Maar tegen AS Roma was die ruimte er eigenlijk niet. Wat ook niet hielp was dat Feyenoord weinig gebruikmaakte van de flanken. Nelson slaagde er dus, evenals zijn collega op de linkerflank, niet in om zijn stempel te drukken.

Cyriel Dessers: 5.5
Van de topscorer van de Conference League werd het nodige verwacht. Maar zo aanwezig als hij was in de voorgaande wedstrijden, zo geruisloos ging zijn optreden tegen AS Roma aan ons voorbij. In de eerste helft stond hij muurvast tussen de Italiaanse verdedigers. Na de pauze kwam hij weliswaar ietwat losser, maar de ruimte om toe te slaan kreeg hij niet. En dan gaat het spel, toch niet voor het eerst dit seizoen, grotendeels aan hem voorbij.

Luis Sinisterra: 5
De Colombiaan heeft de kwaliteiten om te etaleren in de kleinste ruimtes, maar tegen AS Roma bleek dat iets te veel gevraagd. De Romeinse defensie had overduidelijk van Mourinho de taak gekregen om Sinisterra geen centimeter ruimte te geven. In de eerste helft kwam Sinisterra niet tot nauwelijks in het spel voor. Na de pauze wat vaker, maar zijn moment van genialiteit bleef helaas voor de Rotterdammers uit.

Jens Toornstra: 5
Kwam al vroeg in de tweede helft binnen de lijnen, in de hoop dat hij zoals wel vaker dit seizoen het verschil kon maken. Maar ook de ervaren Toornstra slaagde er niet in om de ruimtes te vinden. Zijn invalbeurt sorteerde niet in het gewenste effect.

Bryan Linssen: speelde te kort voor een beoordeling

Marcus Pedersen: speelde te kort voor een beoordeling

Alireza Jahanbaksh: speelde te kort voor een beoordeling

Jens Patrik Wålemark: speelde te kort voor een beoordeling

Reacties

Feyenoord

gerelateerd