Coëfficiënten: zelfs jagen op Frankrijk niet uitgesloten

25 mei 2022 – Het droomseizoen van Feyenoord eindigde na de 1-0 nederlaag in de finale van de Conference League in mineur. De Rotterdammers gingen onderuit tegen AS Roma, maar mogen toch trots op zichzelf zijn. Mede dankzij de Rotterdammers telt Nederland weer serieus mee in Europa.

Coëfficiënten: zelfs jagen op Frankrijk niet uitgesloten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Feyenoord begint het nieuwe seizoen als eerder bekend als virtuele nummer zes en heeft daarmee twee directe tickets voor de groepsfase van de Champions League in 2024 in handen. Komend seizoen verdedigt Nederland een voorsprong van 2,684 om sowieso met twee teams vertegenwoordigd te zijn in de Champions League. Dat is extra knap omdat Nederland na magere jaren in 2018 op de veertiende plaats bivakkeerde en de landskampioen zich via voorronden moest plaatsen voor het miljardenbal.

Komend seizoen moet Nederland dus een voorsprong verdedigen, maar mag het zelfs dromen van de eerste top vijf-klassering op de coëfficiëntenranglijst deze eeuw. De huidige nummer vijf, Frankrijk, heeft slechts 2,181 punten meer.

Nederland heeft de indrukwekkende opmars voor een groot deel te danken aan Feyenoord. De Rotterdammers hielden in totaal 24 punten over aan de Europese droomvlucht en staan daarmee in de top tien van de best presterende ploegen van dit seizoen. De club die de meeste punten veroverde, is Liverpool. De Engelse grootmacht gaat komende zaterdag op jacht naar de Champions League-bokaal tegen Real Madrid.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd