Taylor over visie Ajax: "Anders gedwongen voor mezelf te kiezen"

26 mei 2022, 09:45

Kenneth Taylor (20) is een van de spelers die getipt wordt voor de basis van Ajax in het komende seizoen. De middenvelder hikt al jarenlang tegen de A-kern aan, maar moet met het vertrek van vermoedelijk in elk geval Ryan Gravenberch op het middenrif zijn plek gaan veroveren. Als dat niet lukt, dan moet het talent 'aan zichzelf gaan denken.'

Dat doet Taylor uit de doeken tegenover Ajax Life. "Volgend seizoen wil ik beginnen zoals ik afgelopen seizoen ben geëindigd", doelt hij op een basisplaats, die hij pas in de allerlaatste fase van het seizoen kreeg onder Erik ten Hag. "Voor mijn gevoel is het gewoon tijd een jaar lang te spelen. Het liefst bij Ajax, dat mag duidelijk zijn." In totaal kwam hij tot negentien duels in de hoofdmacht, waarvan twaalf als invaller. 

Maar om basisspeler te blijven moet er wel het vertrouwen uitgesproken worden in Taylor, die afgelopen week zijn twintigste verjaardag vierde en daarmee al ouder is dan zijn vertrekkende concurrent Gravenberch. "Anders word ik gedwongen voor mezelf te kiezen", erkent de middenvelder, die ook niet weet waar de toekomst van Edson Álvarez ligt. Ook de Mexicaan staat in de belangstelling van meerdere clubs.

Lees ookLeegloop? Ajax moet vrezen voor vertrek Gravenberch en Timber

"Wat gaat Ajax doen?", vraagt Taylor zich hardop af over vervanger van in elk geval Gravenberch. "Ze doen misschien een dure aankoop. Dat is ook Ajax. Je bent de beste club van Nederland, dus concurrentie is er altijd, dat is logisch. Het wordt wat dat betreft een belangrijke zomer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen