Karsdorp over 'vreemde' finale: "Feyenoord was heel goed"

26 mei 2022 – Rick Karsdorp vond het maar vreemd om de finale van de Conference League tegen zijn oude club Feyenoord te spelen. Het was voor de 27-jarige rechtervleugelverdediger van AS Roma de eerste keer dat hij het opnam tegen zijn jeugdliefde. Karsdorp werd opgeleid door Feyenoord, brak er door als profvoetballer en keerde als huurspeler in het seizoen 2019/20 terug in De Kuip.

Karsdorp over 'vreemde' finale: "Feyenoord was heel goed"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het was de eerste keer dat ik tegen mijn oude ploeg speelde. Heel raar", stak Karsdorp van wal voor de camera van ESPN, vlak na afloop van de finale. "Het was vreemd, vooraf al. Ik kreeg berichten van vrienden en familie, maar tijdens de wedstrijd dacht ik er niet echt aan en viel het op zich wel mee."

Naar eigen zeggen speelde Karsdorp een van zijn slechtste wedstrijden in het shirt van Roma. "Maar dat interesseert me helemaal niks", aldus de verdediger, die al na een uur kramp had en vervolgens last kreeg van zijn lies. Vlak voor tijd werd Karsdorp door José Mourinho naar de kant gehaald. 

De finale In Tirana verliep zoals velen hadden voorspeld, concludeerde Karsdorp. "Ik las in de media dat Roma de 1-0 zou maken en vervolgens de boel dichtgooien. Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan", lachte de rechtachter. "Feyenoord was heel goed, moet ik zeggen", ging Karsdorp verder. "We hadden heel veel problemen met de backs die aan de binnenkant gingen spelen. Met name Lutsharel. Dat was lastig. De tweede helft was het tegenhouden en dat hebben we gedaan."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd