'Llave Frenkie': De Jong prijkt op voorpagina Mundo Deportivo

26 mei 2022 – Frenkie de Jong staat donderdag op de voorpagina van Mundo Deportivo. Volgens de Spaanse sportkrant is de 25-jarige middenvelder een van de meest gewilde spelers op de transfermarkt en heeft FC Barcelona inmiddels enkele aanbiedingen ontvangen.

'Llave Frenkie': De Jong prijkt op voorpagina Mundo Deportivo

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De toekomst van De Jong is ongewis, zo is de laatste weken duidelijk geworden. Barcelona wil hem niet per se verkopen, maar staat er wel voor open. Dat Xavi woensdag een vertrek van de Oranje-international niet wilde uitsluitend, is veelzeggend. "Ik hoop dat hij dat de komende jaren ook zal blijven, maar zeker weten doen we het niet. Dat hangt af van onze financiële situatie. We gaan zien wat er gaat gebeuren", zei hij.

Mundo Deportivo stelt dat Bayern München een van de clubs is die geïnteresseerd is in De Jong. De krant sluit niet uit dat Barcelona de Nederlandse middenvelder betrekt in een ruildeal met de Duitse grootmacht. Barça heeft zoals bekend belangstelling voor Robert Lewandowski, die al meerdere gesprekken met Xavi zou hebben gevoerd.

Naast Bayern München zou ook Manchester City de middenvelder willen inlijven. Pep Guardiola is naar verluidt groot bewonderaar van De Jong. In 2019 probeerde hij De Jong er nog hoogstpersoonlijk van te overtuigen zijn loopbaan in het Etihad Stadium voort te zetten. De Jong, toen nog in dienst van Ajax, koos toen echter voor een transfer naar Barcelona.

PSG en Man United
Paris Saint-Germain en het Manchester United worden eveneens genoemd als potentiële bestemming van De Jong. PSG was drie jaar geleden ook zeer geïnteresseerd in de middenvelder. De belangstelling van United houdt verband met de aanwezigheid van Erik ten Hag op Old Trafford. De Jong zou tussen de 80 en 85 miljoen euro moeten kosten.

Reacties

LaLiga

gerelateerd