'Gravenberch meldt zich komende week in München voor keuring'

26 mei 2022, 17:31

Ryan Gravenberch gaat zijn transfer naar Bayern München waarschijnlijk komende week afronden. De middenvelder van Ajax stak zijn vertrekwens de afgelopen maanden nooit onder stoelen of banken. De international van Oranje zet naar verluidt snel zijn eerste stappen in Duitsland.

Volgens het Duitse medium Kicker wordt Gravenberch na het weekend medisch gekeurd door Bayern. Als de laatste formaliteiten geen roet in het eten gooien, ligt er een contract voor vijf seizoenen klaar voor de 20-jarige middenvelder. Hij wordt de tweede Ajacied die deze zomer de stap naar Beieren maakt. Noussair Mazraoui ging hem zoals bekend al voor.

Eerder kwam De Telegraaf al naar buiten met een akkoord tussen Ajax en Bayern. De Amsterdammers ontvangen in eerste instantie negentien miljoen euro, maar dat bedrag kan door eventuele bonussen (5,5 miljoen) nog kan oplopen tot bijna 25 miljoen. Daarnaast heeft Ajax een doorverkkooppercentage bedongen van 7,5 procent. Gravenberch lag nog tot medio 2023 vast.

Gravenberch gaat in de Allianz Arena liefst tien miljoen euro per jaar verdienen. De rechtspoot was de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde bij Ajax. Hij speelde in totaal 72 wedstrijden in de Eredivisie en verdedigde twintig keer de clubkleuren van de Amsterdammers in Europa. Hij maakte op 16-jarige leeftijd al zijn debuut in de hoofdmacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen