Avonturier Moniz heeft nieuwe klus en strijkt neer in Hongarije

26 mei 2022, 18:41

Ricardo Moniz gaat komend seizoen weer aan de slag als hoofdtrainer. De oefenmeester is donderdagmiddag namelijk gepresenteerd bij de Hongaarse club Zalaegerszegi TE. Het wordt voor de geboren Rotterdammer zijn tweede uitdaging in de OTP Bank Liga.

"Wij verwachten dat Ricardo een succesvol team zal samenstellen dat het publiek gaat vermaken. Ons doel is om onder zijn leiding de top vijf te bereiken", aldus clubeigenaar Gábor Végh op de clubwebsite. Ook technisch directeur Attila Dragóner is blij met de nieuwe hoofdtrainer. "We waren op zoek naar iemand met passie voor voetbal. Ricardo past precies in het profiel."

Het is voor Moniz zijn tweede avontuur in Hongarije. Tijdens seizoen 2012/13 stond hij namelijk voor de groep bij topclub Ferencvárosi TC uit Boedapest. Nu strijkt hij neer in het Westen van het land. Zalaegerszegi eindigde het afgelopen seizoen met 39 punten op de achtste plek. Dat was net genoeg om degradatie te voorkomen. De club had drie punten meer dan de degradanten.

De 57-jarige Moniz was de afgelopen maanden actief als individuele trainer bij Hamburger SV. Als hoofdtrainer maakte Moniz al een behoorlijke trip door Europa. Hij was werkzaam bij achtereenvolgens Red Bull Salzburg, Ferencvárosi, Lechia Gda?sk, 1860 München, Notts County, FC Eindhoven, Randers FC, AS Trencín en Excelsior.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen