Van Bommel naar België: "Gesprek met Overmars meteen goed"

26 mei 2022 – Mark van Bommel heeft voor de eerste keer van zich laten horen als nieuwe trainer van Royal Antwerp FC. De Nederlander tekende een contract voor twee seizoenen in Antwerpen en heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. Van Bommel kan meteen aan de bak bij zijn nieuwe werkgever.

Van Bommel naar België: "Gesprek met Overmars meteen goed"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van Bommel werd door onder meer Marc Overmars naar Antwerp gehaald. "Het gevoel is vanaf het eerste gesprek al erg goed, dat is het belangrijkste. De gesprekken met de familie Gheysens en Marc Overmars waren heel goed. De club straalt ambitie uit en heeft een grote traditie. De werkethiek bij deze club trekt me aan. Als speler had ik dit fantastisch gevonden, maar helaas speel ik niet meer. Als trainer heb ik hetzelfde", aldus de coach op de clubkanalen.

De 45-jarige oefenmeester weet wat hij wil met zijn ploeg. "Het is een voordeel dat ik zelf gevoetbald heb. Ik weet hoe de spelers zich voelen op het veld of op de training. Het is prettig om dat over te brengen op de spelers. Ik probeer een trainer te zijn zoals ik zelf als speler was. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Maar ik wil agressief en snel de bal terug hebben, snel naar voren en veel doelpunten maken. Iedere trainer heeft zo'n verhaal. Maar het moet uiteindelijk op het veld gedaan worden."

Lees ook: Mark van Bommel tekent voor twee seizoenen bij Antwerp

De geboren Limburger begint in de Jupiler Pro League aan zijn derde avontuur als hoofdtrainer. Van Bommel werkte eerder bij PSV en VfL Wolfsburg, al werd hij bij beide clubs ontslagen. Daarnaast was hij assistent-bondscoach van Bert van Marwijk bij Saoedi-Arabië en Australië. Antwerp besloot het afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League op de vierde plek en plaatste zich op die manier voor de voorronde van de Conference League.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd