Franse recordkampioen moet nog blijven vrezen voor degradatie

26 mei 2022, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AS Saint-Étienne moet nog altijd knokken om niet te degraderen uit de Ligue 1. De ploeg van trainer Pascal Dupraz speelde donderdagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij AJ Auxerre. Zodoende is lijfsbehoud alles behalve een zekerheidje voor Saint-Étienne.

Saint-Étienne is normaal gesproken altijd wel te vinden in de middenmoot of het linkerrijtje. Dit seizoen was het echter totaal anders en wist de club directe degradatie op de laatste speeldag te voorkomen. Saint-Étienne pakte in het verleden liefst tien keer het kampioenschap in Frankrijk en is nog altijd samen met Paris Saint-Germain de recordhouder.

Door de achttiende plek in de competitie is Saint-Étienne veroordeeld tot de nacompetitie. Donderdag werd de heenwedstrijd tegen Auxerre met 1-1 gelijkgespeeld. De bezoekers leken door een treffer van Zaydou Youssouf op weg naar een belangrijke overwinning. In de slotfase stak de gastheer uit de Ligue 2 daar een stokje voor. Gaëtan Perrin maakte er namelijk 1-1 van.

Zodoende moet aanstaande zondag (19.00 uur) de beslissing gaan vallen in het Stade Geoffroy-Guichard. Daar moeten de fans van Saint-Étienne hun ploeg nog een keer naar een broodnodige overwinning schreeuwen. Girondins de Bordeaux en FC Metz degradeerden al uit de Ligue 1. Toulouse FC en AC Ajaccio promoveerden vanuit de Ligue 2.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen