Chaos bij bekerfinale Zweden: Toivonen voorkomt escalatie

26 mei 2022 – Ola Toivonen heeft donderdagmiddag op meerdere vlakken een hoofdrol gespeeld in de finale van de Svenska Cupen. Na de wedstrijd tussen Malmö FF en Hammarby IF ging het namelijk bijna mis tussen de fans. Dat wist ex-PSV'er Toivonen te voorkomen door snel in te grijpen.

Chaos bij bekerfinale Zweden: Toivonen voorkomt escalatie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Malmö FF en Hammarby IF hadden er in de eindstrijd geen spektakel van gemaakt. Het was dan ook geen verrassing dat er na negentig minuten nog een 0-0 tussenstand op het scorebord stond. Ook in de verlenging werd er niet gescoord en dus bleken strafschoppen noodzakelijk. Die werden het beste genomen door Malmö, dat voor de eerste keer in 33 jaar de beker wist te pakken.

Toivonen schoot zelf de beslissende strafschop tegen de touwen en leek groot feest te kunnen vieren met zijn teamgenoten. De fans van Malmö wilden graag het veld op om met de spelers de bekerwinst te vieren. Dat werd niet bepaald goed ontvangen door de fanatieke aanhang van Hammarby. Zij kwamen vanaf de andere kant het veld op. Toivonen stuurde zijn eigen fans terug en de politie haalden de andere herrieschoppers weg.

De inmiddels 35-jarige Toivonen speelde tussen 2009 en 2014 bij PSV. Na zijn vertrek uit Eindhoven was hij nog actief bij Stade Rennes, Sunderland, Toulouse en Melbourne Victory. In 2020 keerde hij terug naar zijn oude liefde Malmö. De oud-international van Zweden werd de afgelopen twee seizoenen ook kampioen met zijn werkgever.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd