Romano: Braaf kiest voor Sancho-route en gaat naar Duitsland

27 mei 2022, 11:11

Jayden Braaf lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen in de Bundesliga. Het negentienjarige toptalent kondigde donderdagmiddag zijn vertrek bij Manchester City aan en lijkt al snel een nieuwe werkgever te hebben gevonden: de buitenspeler gaat aan de slag bij Borussia Dortmund.

Dat meldt Fabrizio Romano. Borussia Dortmund heeft inmiddels al een akkoord bereikt met de negentienjarige aanvaller. Een akkoord tussen de Duitse topclub en Manchester City lijkt bovendien aanstaande. Voor Braaf wordt het de derde buitenlandse club. Naast City stond hij onder contract bij Udinese, waar hij afgelopen seizoen op huurbasis werd gestald. Daar was hij in slechts vier wedstrijden eenmaal trefzeker.

'Ik wil iedereen bij Manchester City bedanken voor het vertrouwen en de steun die zij mij de afgelopen jaren hebben gegeven', schreef de aanvaller donderdagmiddag op zijn eigen Instagram-account. 'Ik ben zowel op persoonlijk als professioneel vlak gegroeid en zou niet zijn waar ik nu ben zonder hun begeleiding.'

Het debuut bij Manchester City bleef uit voor de jeugdinternational, waardoor de voormalig jeugdspeler van Ajax en PSV zijn geluk in Duitsland wil gaan beproeven. Daarmee kiest hij voor dezelfde route als Jadon Sancho. De aanvaller verruilde Manchester City eveneens voor Dortmund, waar hij uitgroeide tot sterspeler en een miljoenentransfer naar Manchester United verdiende.

Lees ook: Jeugdinternational Braaf (19) kondigt vertrek bij Man City aan

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen