Feyenoord overspoelt 'Team van het Jaar' in Conference League

27 mei 2022, 15:31

Feyenoord wist de finale van de Conference League helaas niet te winnen van AS Roma. Toch heeft de UEFA de goede prestatie van de Rotterdammers beloond. In het 'Team van het Jaar' van het Europese toernooi is plaats voor liefst vijf spelers van Arne Slot.

De laatste linie is bijna volledig gevuld door Feyenoorders. Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner en Tyrell Malacia hebben een plekje verdiend. Zij worden bijgestaan door twee ervaren spelers van AS Roma. De Portugese doelman Rui Patrício (34) en de Engelse verdediger Chris Smalling (32) maken de achtste vijf van het team compleet.

Op het middenveld is er helaas geen plaats voor Feyenoorders. Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City) en Dimitri Payet (Olympique Marseille) hebben wel een plaats gekregen. In de voorhoede is er gelukkig wel weer ruimte voor spelers uit Rotterdam. Naast Tammy Abraham (AS Roma) levert ook Feyenoord nog twee voetballers af.

Natuurlijk is de topscorer van het hoofdtoernooi van de Conference League van de partij. Cyriel Dessers maakte tien doelpunten en mag dus niet ontbreken in het team met de beste spelers. Datzelfde geldt voor Luis Sinisterra, die het menig rechtsback zeer lastig maakte in Europa. Pellegrini werd overigens uitgeroepen tot 'Speler van het Jaar'.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen