Feyenoord niet verder Sandler en hoopt op drietal huurlingen

27 mei 2022, 17:31   Bijgewerkt: 27 mei 2022, 18:46

Feyenoord gaat na dit seizoen niet verder met Philippe Sandler. De verdediger kwam in de winterstop transfervrij over van Manchester City en kreeg in het half jaar de kans om fit te worden en zich te bewijzen. Dat heeft hij echter onvoldoende gedaan, waardoor beide partijen afscheid nemen van elkaar.

Dat meldt Feyenoord vrijdagmiddag. De Rotterdammers hebben de verdediger laten weten dat de optie in zijn contract niet wordt gelicht. Als Feyenoord de optie wel had gelicht, dan lag Sandler ook direct voor twee jaar vast. Dat was namelijk besloten toen de achterhoedespeler in de winterstop gratis uit Engeland overkwam.

Sindsdien had Sandler behoorlijk lang nodig om überhaupt fit te worden en speelritme op te doen. In totaal kwam hij tot 51 minuten in het shirt van Feyenoord, verdeeld over twee Eredivisie-optredens. Feyenoord nam ook afscheid van huurspelers Cyriel Dessers, Guus Til, Reiss Nelson en Valentin Cojocaru, maar met die eerste drie wil de club graag verder. 'Het drietal kreeg een afscheidscadeau, al werd de optie dat zij ook komend seizoen in Rotterdam spelen nog opengehouden', staat er te lezen. 

Lees ook: Feyenoord overspoelt 'Team van het Jaar' in Conference League

In het seizoen 2017/18 brak Sandler door bij PEC Zwolle, dat hem uit de jeugd van Ajax opppikte. Hij maakte dusdanig veel indruk dat hij door Manchester City uit Overijssel werd weggekocht, maar in Engeland was het niveau veel te hoog. Via Anderlecht en Troyes keerde Sandler met twee optredens voor Manchester City in de winter terug in Nederland bij Feyenoord, maar dat werd geen lang avontuur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen