'Dest en zeven anderen slachtoffer renovatie van FC Barcelona'

27 mei 2022, 18:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona gaat in deze transferzomer opnieuw bezig met een flinke renovatie van de A-selectie en Sergino Dest is een van de spelers die mogelijk het slachtoffer wordt. De Catalaanse club weet nog niet exact wat het plan is met de Amerikaanse back, maar het is heel goed mogelijk dat hij vanaf het komende seizoen voor een andere club speelt.

Dat schrijft het Spaanse Marca vrijdag althans. Volgens het medium zijn er vijf spelers van wie FC Barcelona zeker afscheid wil nemen met het oog op de aanstaande renovatie: voor Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Miralem Pjanic, Óscar Mingueza en Riqui Puig is na dit seizoen in principe geen toekomst meer in Camp Nou onder Xavi.

Voor Clement Lenglet, Abde Ezzalzouli en Dest is de situatie anders. De toekomst van Dest hangt af van wat er gebeurt met César Azpilicueta, die in de belangstelling staat van de Catalaanse grootmacht. Vooralsnog wil Chelsea echter niet meewerken, waardoor die deal moeilijk wordt. Als de Spanjaard komt, mag Dest – die sowieso voor 25 miljoen euro te koop is – gaan. Alleen is men bij FC Barcelona bang dat het juiste bedrag niet voor hem op tafel komt.

Lees ook: 'Einde soap: Dembélé hakt definitief knoop over toekomst door'

Met Lenglet is nog niet gesproken over zijn toekomst, maar de Fransman ligt goed in de markt. Als Andreas Christensen transfervrij overkomt van Chelsea, mag Lenglet gaan voor een leuk bedrag. De toekomst van Abde hangt af van hoe hij in de voorbereiding presteert en of Ousmane Dembélé bijtekent en/of Raphinha wordt binnengehaald. Frenkie de Jong mag voor de hoofdprijs vermoedelijk ook verkassen, terwijl van huurling Luuk de Jong afscheid genomen is. Rondom Memphis Depay is het stil wat de renovatie van FC Barcelona betreft, maar ook zijn positie is niet heilig en kan gezien de financiële problemen voor een fraai bedrag zeker worden opgepikt. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen