Feyenoord
0 – 0
SC Heerenveen
FC Barcelona
0 – 0
Rayo Vallecano

Real-kleedkamer maakt zich niet druk om uitblijven Mbappé

28 mei 2022 – Kylian Mbappé hield de gemoederen afgelopen week flink bezig. De Fransman was in het bezit van een aflopend contract en leek deze zomer transfervrij de overstap te maken van Paris Saint-Germain naar Real Madrid. Maar de aanvaller verkoos een langer verblijf in Parijs uiteindelijk toch boven een Spaans avontuur. Dat kwam voor velen als een verrassing en werd door een groot deel van de voetbalwereld niet begrepen. Maar de spelers van Real Madrid hebben zich er niet zo druk over gemaakt. 

Real-kleedkamer maakt zich niet druk om uitblijven Mbappé

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De landskampioen van Spanje wilde Mbappé vorig jaar al naar Madrid halen. Ze deed PSG naar verluidt een aanbieding van zo'n 180 miljoen. Een astronomisch bedrag voor een speler die daar nog slechts één seizoen onder contract stond. Maar de Fransen wilden onder geen beding meewerken aan een vertrek van hun sterspeler. Het lag in de lijn der verwachting dat Mbappé dit jaar alsnog de overstap naar Real Madrid zou gaan maken, maar dan transfervrij. Volgens Spaanse media had hij zelfs al een voorcontract getekend bij de Koninklijke. Maar daar bleek vorige week allemaal niets van waar, getuige zijn nieuwe verbintenis bij PSG. 

Lees ook: 'Non-transfer' Mbappé onderwerp van gesprek: 'Je bent een loser'

Real Madrid bleef teleurgesteld achter en La Liga diende zelfs een klacht in bij de UEFA over de gang van zaken in de Franse hoofdstad. Maar de Real Madrid-spelers zelf? Die repten met geen woord over Mbappé. Als we Thibaut Courtois moeten geloven althans. ''We hebben daar in de kleedkamer niet eens over gepraat'', wordt de doelman geciteerd door Het Nieuwsblad. ''Elke speler maakt zijn eigen keuzes en niemand weet waarom hij die maakt. Ikzelf zou ervoor gestorven zijn om hier te kunnen voetballen en nu besef ik ook hoe speciaal het is. Kijk, hij zal mensen ontgoocheld hebben, maar wij gaan tonen dat de allerbeste spelers nu eenmaal bij Real Madrid spelen.''

Champions Leaguef-finale
Courtois speelt zaterdagavond met Real Madrid de Champions League-finale tegen Liverpool, uitgerekend in Parijs, de stad waar Mbappé dus actief is. Het is Courtois zijn eerste finale van het miljardenbal in dienst van de Madrilenen. ''Als ik de finale win, zal dat een van de gelukkigste dagen uit mijn leven zijn'', klinkt het namens de doelman, die in zijn loopbaan al tien keer eerder tegenover Liverpool stond. Hij verloor slechts één keer. ''Dat maakt niet uit. Het is net die ene finale die je niet mag verliezen. Liverpool is een geweldig team met snelle spelers die erg agressief voetballen. Hun defensie staat altijd héél hoog en daar moeten wij van profiteren: goed verdedigen en dan de ruimte benutten.'' 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd