Hoogma doet beroep op Heraclieden: "Hebben jullie keihard nodig"

28 mei 2022 – Het zal even wennen zijn voor Heracles Almelo. Na zeventien jaar onafgebroken in de Eredivisie te hebben gespeeld, begint de ploeg binnenkort aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie. Als het aan Heracles Almelo zelf ligt, blijft het bij één seizoen op het tweede niveau. Maar daarvoor heeft het de twaalfde man wel heel hard nodig, weet Nico-Jan Hoogma. 

Hoogma doet beroep op Heraclieden: "Hebben jullie keihard nodig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Lang leek er niet zoveel aan de hand voor Heracles Almelo. De ploeg van toenmalig trainer Frank Wormuth speelde weliswaar weinig klaar in de Eredivisie, maar leek zich desondanks niet heel veel zorgen te hoeven maken. Daar bleek echter niets van waar. Na de pijnlijke nederlaag tegen Sparta Rotterdam op de laatste speeldag van de Eredivisie was Heracles verdoemd tot de nacompetitie. In de halve finale ging het meteen mis. Excelsior bleek over twee wedstrijden een paar maatjes te groot en velde het vonnis over Heracles, dat met ingang van volgend seizoen dus actief is in de Keuken Kampioen Divisie. 

Lees ook: Heracles Almelo heeft beet en doet wederopbouw mét Hoogma

Maar niet voor lang, als het aan Hoogma ligt. Heracles kondigde vrijdag de terugkeer van Hoogma aan. De oud-speler gaat aan de slag als algemeen directeur. Hij heeft meteen een boodschap voor de achterban. ''Beste Heraclieden, zorg dat je erbij bent'', begint hij in een video op het Twitterkanaal van de club. ''We hebben jullie keihard nodig om uiteindelijk ons doel te gaan bereiken om weer terug te keren naar de Eredivisie, daar waar we de afgelopen zeventien jaar hebben gestaan.'' Hoogma zijn woorden vormen een poging om de Heraclieden warm te maken voor een seizoenkaart of om die te verlengen. 

KNVB
Hoogma komt over van de KNVB. Hij zou in eerste instantie tot 1 juli blijven werken bij de voetbalbond, maar die heeft hem de toestemming gegeven om eerder aan de slag te gaan bij Heracles, waar hem dus een loodzware opgave wacht. Hoogma was tussen 2008 en 2018 al werkzaam als algemeen directeur in Almelo en is blij met zijn terugkeer. ''Bij de KNVB heb ik met veel plezier gewerkt aan de nationale teams en daar ben ik de KNVB dankbaar voor. Nu neem ik die kennis en ervaring mee in mijn werkzaamheden binnen de directie van Heracles Almelo, een club waarmee ik me nauw verbonden voel.'' 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd