Traoré verkocht Huntelaar op FIFA: "Ik zette mezelf in de spits"

28 mei 2022 – Lassina Traoré, kennen jullie hem nog? De aanvaller verruilde Ajax afgelopen zomer voor Shakhtar Donetsk, waar hij een uitstekende start beleefde. Maar door een zware knieblessure, opgelopen in september, kon hij zijn start geen passend vervolg geven. Traoré revalideert in Amsterdam, waar hij in gesprek met Voetbal International warme herinneringen ophaalt aan zijn periode bij Ajax. Vooral aan zijn band met Klaas-Jan Huntelaar. 

Traoré verkocht Huntelaar op FIFA: "Ik zette mezelf in de spits"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Hoewel Traoré op dat moment nog maar net in Amsterdam was, mocht hij in januari 2019 al met de hoofdmacht van Ajax mee naar de Verenigde Staten, waar de selectie van toenmalig trainer Erik ten Hag zich ging voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. ''Dat was mijn eerste keer met het eerste elftal'', vertelt Traoré voor de camera van VI. ''Ik zat aan tafel met Dusan (Tadic, red.) en Klaas-Jan. Ik keek gewoon naar ze. Vooral naar Klaas-Jan.'' Traoré was immers groot fan van de voormalig topschutter van onder andere Ajax, Real Madrid en Schalke 04. ''Ik keek zijn wedstrijd met Schalke tegen Real Madrid. Hij maakte een fantastisch doelpunt, vanaf dat moment was ik een groot fan.'' 

Traoré en Huntelaar ontwikkelden al snel een warme band. ''Ik noemde hem altijd trainer en hij noemde mij altijd zijn zoon. We hadden altijd veel lol. Gek genoeg zaten we in de kleedkamer op De Toekomst altijd naast elkaar. We maakten altijd plezier. Hij is echt een topgozer'', vertelt de aanvaller van Shakhtar Donetsk. Maar er werd natuurlijk ook serieus en hard gewerkt. Traoré heeft veel van Huntelaar opgestoken. ''Het belangrijkste is de positionering. Ik keek voorheen altijd naar de bal. Er waren momenten bij Ajax, dat Klaas-Jan zelfs bij een invalbeurt van vijf minuten nog ruimte vond om te scoren. Ik vroeg hem hoe hij dat precies deed. Hij legde me uit dat ik te veel gefocust was op de bal in plaats van de tegenstander.''

FIFA
Ook buiten de lijnen was Traoré veel met Huntelaar bezig. De aanvaller uit Burkina Faso vertelt dat hij tijdens zijn eerste periode in Amsterdam op FIFA carrière speelde met Ajax. Als 'trainer' heb je dan de mogelijkheid om spelers te kopen en verkopen. ''Ik had toen de kans om Klaas-Jan te verkopen. Hij was erg oud. Toen heb ik hem verkocht en mezelf in de spits gezet. Ik kreeg er ook nog geld voor. Toen zei Klaas-Jan: 'Als ik ooit in de directie van Ajax kom, stuur ik je meteen weg'. Dat zei hij altijd.'' Toeval of niet: Huntelaar maakt inmiddels onderdeel uit van het technisch hart van de Amsterdammers. Samen met Gerry Hamstra heeft hij de taak om de Ajax-selectie waar nodig te versterken, zodat Alfred Schreuder volgend seizoen hoge ogen kan gooien. Huntelaar kan Traoré in ieder geval niet meer verkopen; de spits vertrok zoals gezegd vorig jaar naar Shakhtar Donetsk. 

Reacties

Ajax

gerelateerd