Lovende kritieken voor Oranje-verrassing: "Dat maakt het zo knap"

28 mei 2022 – Jerdy Schouten is de meest verrassende naam in de selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden in juni. Voor Arnold Bruggink komt de oproep voor de 25-jarige middenvelder van Bologna echter niet als een grote verrassing. Hij zag enkele jaren geleden al wat Schouten in huis heeft.

Lovende kritieken voor Oranje-verrassing: "Dat maakt het zo knap"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Als speler van Excelsior maakte Schouten in het seizoen 2018/19 veel indruk op Bruggink. "Ik hou zó van spelers die scannen en hij scant iedere situatie wel drie keer", zegt de analist bij ESPN. "Hij is zo'n goede speler, zijn basistechniek is goed en het is simpel hij hoe speelt. Het ziet er zo eenvoudig uit, maar hij heeft altijd de juiste oplossing. Dat is essentieel, als je op die positie speelt. Je beste spelers uit je team zijn altijd je denkers en dat is hij. Het ziet er zo simpel, maar dat maakt het weer zo knap. Daar kan ik enorm van genieten."

Kenneth Pérez vraagt zich af of Schouten een versterking voor Feyenoord zou zijn. "Het is raar dat hij iets om zich heen waardoor mensen daaraan gaat twijfelen. Misschien is het de manier waarop hij loopt of beweegt", reageert Bruggink, die ervan overtuigd is dat Bologna niet het plafond van Schouten is. "Ik denk dat zulke spelers met het niveau kunnen meegroeien."

Schouten beschikt bij Bologna over een contract dat nog twee jaar doorloopt, tot de zomer van 2024. Namens de Italiaanse clubs speelde hij de afgelopen seizoenen zeventig wedstrijden in de Serie A. Een echte doelpuntenmaker is Schouten niet: hij was tot nu toe maar twee keer trefzeker voor Bologna.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd