De opstelling van Liverpool in de Champions League-finale

28 mei 2022, 19:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstelling van Liverpool voor de Champions League-finale tegen Real Madrid is bekend. Virgil van Dijk zorgt als basisspeler voor Nederlandse inbreng in de eindstrijd. Verder geeft Jürgen Klopp Thiago Alcântara en Ibrahim Konaté de voorkeur boven respectievelijk Naby Keïta en Joël Matip. De finale gaat om 21.00 uur van start.

Waar Carlo Ancelotti de opstelling van Real Madrid ruim twee uur voor de aftrap in het Stade de France bekendmaakte, wachtte Klopp tot vijf kwartier voor het eerste fluitsignaal. In aanloop naar de finale werd duidelijk dat Thiago in actie zou kunnen komen. Hij viel in de afsluitende competitiewedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers geblesseerd uit, maar de blessure is niet dusdanig ernstig dat de Spaanse middenvelder de finale moet missen.

Op doel bij Liverpool staat zoals gebruikelijk Alisson Becker. Virgil van Dijk vormt samen met Konaté het centrale duo, terwijl Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson als wingbacks de zijkanten moeten bestrijken. Het middenveld bestaat uit Thiago, Jordan Henderson en Fabinho. Mohamed Salah, Sadio Mané en Luis Díaz moeten als aanvalstrio de Madrileense defensie het vuur aan de schenen leggen.

Liverpool greep vorige week net naast de Engelse titel, maar won dit seizoen wel al twee prijzen: de FA Cup en League Cup. De Champions League moet de derde prijs voor de manschappen van Klopp worden. Liverpool won de Champions League in 2019 ook al. Toen werd in de finale Tottenham Hotspur opzij gezet. Real Madrid won de prijs voor het laatst in 2018.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen